Fra sammenkomsten for 10 års fødselaren, Crowne Plaza i Ørestad. Fra venstre hotellets direktør, Jens Frank-Mikkelsen, Christian Sunn, chef for Meetings & Events, i et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, Egencia, Birgitte Christensen fra HR-afdelingen i A.P. Møller-Mærsk og hotellets første direktør, Allan Agerholm, der i dag er koncernchef for BC Hospitality Group. Foto: Henrik Baumgarten.

10 år med kendt bæredygtigt københavnsk hotel

Crowne Plaza-hotellet i Ørestad regnes som et af Danmarks mest grønne hoteller – tiåret for dets åbning blev fejret med sammenkomst for store firmakunder og erhvervs- og incomingbureauer.

Firestjernede Crowne Plaza var meget alene da det åbnede for ti år siden i Ørestad – siden at der kommet meget mere liv i området samt flere hoteller og ikke mindst den vigtige genbo Royal Arena.

Forleden blev hotellets ti års jubilæum fejret med en uformel sammenkomst med 200 indbudte gæster, der blandt andet talte gode firmakunder samt incoming- og erhvervsrejsebureauer plus samarbejdspartnere og leverandører.

Crowne Plaza-hotellet med 366 værelser og suiter var fra starten tænkt som et meget grønt projekt med fokus på alt fra mad og drikke, spildevand, opvarmning, genbrug og meget andet.

”I dag betyder et hotels bæredygtighed, grønne profil og klimaaftryk meget når der for eksempel indgås større kontrakter. Bæredygtighed er blevet stadig mere vigtig for forretningen – og et af de tre, i hvert fald fem, punkter der er fokus på, når vi indgår kontrakter med de fleste kunder. Da vi åbnede for ti år siden var bæredygtighed ikke på top ti i forbindelse med fokusområder ved indgåelse af hotelkontrakter.”

Det siger hotellets første direktør, Allan Agerholm, til STANDBY.dk – han har siden 2014 været koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group som også Crowne Plaza hører under sammen med. Med i gruppen er også hotellerne AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott – i sommeren 2021 får BCHG også et Hilton-hotel i København med næsten 400 værelser overfor Udenrigsministeriet.

”Vi kan bevise det”
Mange hoteller har i dag stor fokus på at være grønne og bæredygtige, da miljøvenlighed og mindst muligt klimaaftryk får stadig højere prioritet.

Om dette siger Allan Agerholm: ”Mange hoteller og mødesteder smykker sig med at fortælle, hvor bæredygtige de er, men vi kan bevise det her på Crowne Plaza. Man kan aldrig arrangere et CO2-neutralt møde, men dette hotel er bæredygtigt i alt.”

Allan Agerholm var direktør for det daværende Hilton Copenhagen Airport, da han i 2007 stoppede for at stå i spidsen for det kommende Crowne Plaza i Ørestad – Crowne Plaza er et af varemærkerne i den store globale hotelkoncern InterContinental Hotels Group. IHG’s varemærker tæller udover selve InterContinental blandt andre Crowne Plaza, Holiday Inn og Kimpton.

Sammen med den daværende Sjælsø Gruppen var Allan Agerholm med til at ”opfinde” det bæredygtige hotel i Ørestad.

”Her var før bare en bar mark – og så en god idé. Vi åbnede i 2009 – under den store krise og i en periode, hvor der kom 25 procent mere hotelkapacitet i København. I dag går det godt for hotellet, der har omkring 140.000 årlige overnatninger,” siger Allan Agerholm.

Relaterede artikler:

Global hotelkæde dropper små plastikflasker

Tilpasninger i BC Hospitality Group

Vigtigt for Københavns hoteller konstant at have events