10% færre med fly i Sverige

Det er en reduktion på 10% sammenlignet med 2008. Udenrigstrafikken faldt med 10% til 15,8 millioner og indenrigs var nedgangen 11% til 11,3 millioner passagerer.

 

”Den globale konjunktur og flygtrafikken faldt voldsomt i starten af året. Efter sommeren stabiliseredes trafikken lidt efter lidt og i årets to sidste måneder var passagerantallet til og med noget højere end året før. Det alvorligste ved trafiknedgangen er, at passagerunderlaget for direkte ruter bliver mindre. Sveriges geografiske placering i Europas udkant indebærer, at vi er afhængige af gode kommunikationer for at hævde os i den internationale konkurrence”, siger Luftfartsverkets generaldirektør Lars Rekke.

 

Blandt lufthavnene var det kun Stockholm-Bromma hvor antallet af passagerer steg i 2009. Stigningen var 6% til to millioner passagerer. Stockholm-Arlanda reducerede med 11% til 16,1 millioner og Göteborg Landvetter med 14% til 3,7 millioner.
 

I december steg det totale antal passagerer til to millioner. Det er en vækst på 1% i forhold til december 2008. Antallet af indenrigspassagerer steg til 0,9 millioner en vækst på 3%, mens udenrigs gik tilbage med 1% til 1,1 millioner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.