10% færre med fly i Sverige

Det er en reduktion på 10% sammenlignet med 2008. Udenrigstrafikken faldt med 10% til 15,8 millioner og indenrigs var nedgangen 11% til 11,3 millioner passagerer.

 

”Den globale konjunktur og flygtrafikken faldt voldsomt i starten af året. Efter sommeren stabiliseredes trafikken lidt efter lidt og i årets to sidste måneder var passagerantallet til og med noget højere end året før. Det alvorligste ved trafiknedgangen er, at passagerunderlaget for direkte ruter bliver mindre. Sveriges geografiske placering i Europas udkant indebærer, at vi er afhængige af gode kommunikationer for at hævde os i den internationale konkurrence”, siger Luftfartsverkets generaldirektør Lars Rekke.

 

Blandt lufthavnene var det kun Stockholm-Bromma hvor antallet af passagerer steg i 2009. Stigningen var 6% til to millioner passagerer. Stockholm-Arlanda reducerede med 11% til 16,1 millioner og Göteborg Landvetter med 14% til 3,7 millioner.
 

I december steg det totale antal passagerer til to millioner. Det er en vækst på 1% i forhold til december 2008. Antallet af indenrigspassagerer steg til 0,9 millioner en vækst på 3%, mens udenrigs gik tilbage med 1% til 1,1 millioner.

Skrevet af Flemming Juul