Arlanda runder 26 millioner rejsende

I årets sidste uge rundede Stockholm Arlanda Airport 26 millioner passagerer, hvilket er ny rekord for Sveriges hovedlufthavn. Det er en vækst på 8%, 1,9 millioner rejsende, sammenlignet med 2016.

Den 24. maj 2017 blev en rekorddag for Stockholm Arlanda, da over 100.000 passagerer rejste til eller fra lufthavnen. Så mange rejsende havde der aldrig tidligere været på et døgn. Siden 2010 er passagerudviklingen øget med 62,5% fra 17 til 26 millioner.

Også udviklingen af nye flyruter har været positiv i årets løb med 33 nye udenrigsruter, hvoraf de 28 går til europæiske destinationer og fem til destinationer på andre kontinenter.

”Vi har et fantastisk år bag os med et imponerende antal rejsende, som valgte at rejse til og fra Swedavias lufthavne. Det er dejligt at kunne slutte året på denne måde på Arlanda. Samtidig med, at passagervæksten sker i en utrolig hast er det også vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med vores omfattende udviklingsprojekter for at sikre god tilgængelighed, holdbare og effektive lufthavne også de kommende år”, siger Jonas Abrahamsson, koncernchef for Swedavia.

Relaterede artikler:

Arlanda vokser hurtigere end Københavns Lufthavn

Arlanda sænker lufthavnsafgifterne

Arlanda udvider