Norwegian er fortsat blandt de flyselskaber der er storleverandør af flyrejser til det offentlige i Danmark på rejser i ind- og udland. Arkivfoto fra Aalborg Lufthavn.

10 flyselskaber får ny aftale med det offentlige

Norwegian og SAS er blandt flyselskaberne som de næste to år skal flyve offentligt ansatte på 305 ruter. Beløbet på ruterne dækker under 25 procent af det totale årlige køb af flybilletter.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice, SKI.dk, har netop offentliggjort de ti flyselskaber der skal stå for en større del af offentlige flyrejser i ind- og udland de kommende to år i forbindelse med aftalen 16.08. Aftalen dækker i alt 305 ruter verden over.

Aftalen om de 305 ruter dækker et anslået køb af flybilletter om året på cirka 130 millioner kroner – i alt køber det offentlige i Danmark cirka flybilletter om året for samlet 600 millioner kroner. Selve Staten er forpligtet til at bruge SKI-aftalen, mens det er frivilligt for andre offentlige kunder.

”Vi har nu afsluttet evalueringen af de indkomne tilbud på den nye aftale på 16.08 Flyrejser. Følgende ti flyselskaber tildeles aftalen (nævnt alfabetisk),” oplyser SKI på sin hjemmeside.

De ti flyselskaber er Air France KLM, Emirates, Finnair, Icelandair, LOT Polish Airlines, Nordica (Nordic Aviation Group), Norwegian og SAS/Singapore Airlines.

Aftalen er nu i en såkaldt standstill-periode frem til 25. januar, hvorefter SKI forventer at underskrive kontrakterne med de ti flyselskaber. Den endelige aftale forventes at træde i kraft 1. marts, den gælder i to år med mulighed for forlængelse med yderligere op til to år.

Aftalen er en forpligtende aftale for staten, mens SKI’s øvrige kunder kan bruge den som en frivillig aftale. Hvert år køber den offentlige sektor i Danmark for cirka 300 milliarder kroner hos private virksomheder. SKI er sat i verden for at hjælpe det offentlige med at spare penge på indkøb. Formålet er at sikre, at opgaven går til den leverandør, der giver det mest konkurrencedygtige tilbud – målt på kvalitet og pris, står der på SKI’s hjemmeside.

I forbindelse med den nye aftale med de ti flyselskaber vil det ”være muligt at bestille forskellige booking-klasser, alt efter hvad de forskellige tildelte selskaber tilbyder på den pågældende rute,” oplyser SKI og tilføjer:

”I samarbejde med en referencegruppe bestående af offentlige repræsentanter har SKI fundet frem til, hvilke ruter aftalen omfatter. På den måde opfylder aftalen samtlige af SKI’s kundesegmenters indkøbsbehov på bedst mulige vis.”

Glæde hos Norwegian
SKI har valgt Norwegian som fortsat prioriteret samarbejdspartner. Flyselskabet fortsætter dermed som leverandør, når offentligt ansatte i Danmark skal flyve i forbindelse med arbejde.

Norwegian er dermed stadig et af de foretrukne flyselskaber på mange af de offentligt ansattes vigtigste rejsemål. Norwegian er glade for igen at modtage det kvalitetsstempel, som en aftale med SKI er.

”Vi er meget tilfredse med, at SKI endnu engang har valgt os som foretrukken leverandør af flyrejser til det offentlige,” siger Frank Nordbjerg Olesen, salgschef for Norwegian i Danmark.

Det er tredje gang, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice vælger Norwegian som leverandør af flyrejser til det offentlige, og dermed er samarbejdet mere end otte år gammelt. Norwegian er blevet valgt som leverandør på alle de ruter, flyselskabet har budt ind på.

”Vi ser valget som en anerkendelse af vores gode priser, service af høj kvalitet og direkte ruter. Samtidig har vi en af verdens yngste flyflåder, hvilket betyder, at vi er i stand til at flyve betydeligt mere klimavenligt end mange af vores konkurrenter,” siger Frank Nordbjerg Olesen.

Relaterede artikler:

135 danske hoteller deler 300 millioner kroner

Helsinki og Beijing højdespringere i Københavns Lufthavn

Norwegian fastholder USA-ruter fra København