22 af de 26 danske Scandic-hoteller er omfattet af den nye aftale fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice; her foto fra Scandic-hotellet i Hvidovre. Foto: Scandic.

135 danske hoteller deler 300 millioner kroner

Fra årsskiftet er Statens og Kommunernes Indkøbsservice klar med ny 2-årig aftale med 135 hoteller i Danmark til en årlig værdi af cirka 300 millioner kroner. Scandic blev den store vinder.

Arp-Hansen Hotel Group, Best Western, Brøchner Hotels, CabInn, Comwell, Guldsmeden Hotels, Nordic Choice, Radisson, Scandic og Zleep Hotels.

Der er mange kendte hotelgrupperinger – men også mange enkeltstående hoteller – i Danmark med i SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, nye toårige hotelkontrakt. Aftalen om køb af hotelophold omfatter 135 hoteller på landsplan. Hotellerne er fundet ud fra kriteriet ”Bedste forhold mellem pris og kvalitet,” men der er også kigget på blandt andet hotellernes miljøarbejde, motionsfaciliteter og forplejning.

Den nye aftale har en samlet årlig værdi på omkring 300 millioner kroner – med andre ord overnatter offentligt ansatte for næsten en million kroner om dagen på danske hoteller. Hertil kommer SKI’s aftale fra dette forår om brug af møde- og konferencelokaler – en post til cirka 200 millioner kroner om året.

Aftale med 22 af 26 Scandic-hoteller
Den helt store vinder i den kommende SKI-aftale om overnatning på danske hoteller blev Scandic, Danmarks største hotelkæde. 22 af Scandics foreløbig 26 hoteller i Danmark er med i den nye SKI-aftale. Det er en stigning på 69 procent i forhold til den snart udløbne aftale, oplyser Scandic og tilføjer, at kæden med den nye aftale bliver Danmarks største leverandør af hotelovernatninger til statslige ansatte.

I den nye aftale har SKI inkluderet Scandic-hoteller i Aarhus, Aalborg, Herning, Esbjerg, Silkeborg, Frederikshavn og Ringsted, som ikke tidligere har været med.

”Vi er stolte over, at den danske stat igen har valgt Scandic som hovedleverandør af hotelovernatninger til statslige ansatte. 22 af vores 26 hoteller er valgt på tværs af Danmark, hvilket bekræfter, at vi leverer et kvalitetsmæssigt stærkt produkt over hele linjen,” siger Peter Hansen, Corporate Sales Director hos Scandic i Danmark i en pressemeddelelse.

Tidligere på året valgte den danske stat også Scandic som den største leverandør af møde- og konferencefaciliteter til statslige ansatte. Her blev 16 af Scandics hoteller inkluderet i aftalen, en stigning på 33 procent.

Hensyn til geografien
SKI-aftalen omfatter samtlige statslige institutioner, ministerier og underliggende styrelser – men kan også bruges af kommunerne og regionerne, hvilket er kutyme.

Valget af hoteller i den nye SKI-aftale er også bredt dækkende geografisk. Der var reserveret et antal pladser til hoteller i afgrænsede geografiske områder, spredt over landets regioner og postnumre, oplyser SKI. Hele processen blev gennemført som et offentligt udbud, så det ikke var nødvendigt med forudgående prækvalifikation.

Relaterede artikler:

Staten og kommunerne på jagt efter 135 hoteller

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten