10 minutters drift til Malmö

Det betyder blandt andet 10 minutters drift mellem København og Malmö.

 

”Der er mange som har ventet længe på 10 minutters trafikken skulle komme i gang. Malmös Citytunnel fungerer og anlægget har siden starten af januar været klar til fuld trafik. Nu er operatørernes togsæt blevet klar efter den stærke kulde og sneen”, siger Linus Eriksson, driftsområdechef på Trafikverket i Malmö.

 

Trafikverket har haft en dialog med Skånetrafikken, BaneDanmark og DSBFirst om hvorledes man i fællesskab skal håndtere enkelte tog, som bliver forsinkede og en plan ligger nu klar. Den betyder blandt andet, at reservetog placeres på Malmö C for at køre til rette tid ind i Citytunnelen hvis tog mod Danmark i myldretidstrafikken afgår mere end seks minutter for sent fra Lund.

 

”Vi har gennem nogen tid haft daglige afstemninger med BaneDanmark og Skånetrafikkens operatører, både på operativ- og ledningsniveau, for at følge trafikken og arbejde med løbende forbedringer. Nu gælder det om, at alle er på tæerne så vi får en god trafikstart”, siger Linus Eriksson.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.