South Carolina er en af USA’s sydstater, her er det fra Hilton Head. Wikipedia-foto: Geoffrey Landis.

12 amerikanske delstater vil øge nordisk synlighed

Samarbejdsgruppen Travel South USA repræsenterer 12 amerikanske delstater koncentreret om det sydøstlige USA. Nu vil gruppen begynde at øge sin synlighed på det nordiske marked.

I første omgang har Travel South USA indgået aftale med det danske PR- og repræsentationsbureau, Related, der dækker hele Norden, om at få øget fokus på pressedækningen af regionen.

De 12 delstater i Travel South USA-samarbejdet er, nævnt alfabetisk, Alabama, Arkansas, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Virginia og West Virginia.

I en pressemeddelelse skriver Related, at Travel South USA er et fælles turismeråd for de 12 deltagende stater i det sydøstlige USA.

De 12 medlemsstater af Travel South USA byder på et mix af alt fra naturoplevelser, musik, kultur, kulinariske oplevelser, strande og meget mere. Samtidig er der relativt korte distancer mellem medlemmerne af Travel South USA, hvorfor flere af staterne kan inkluderes i en kør-selv-ferie i regionen.

Blandt de mange højdepunkter i denne del af USA er for eksempel Great Smoky Mountains eller den mere end 2.500 kilometer lange Coast Highway. Undervejs kan den rejsende opleve alt fra gæstfriheden i de mindre byer, ruten passerer, herunder sydstatsmusik, besøg på bourbon-destillerier, sydstaternes madkultur eller minder om en til tider barsk fortid med besøg i tidligere slave-plantager, minder fra den amerikanske borgerkrig og meget andet.

USA er danskernes mest besøgte oversøiske turistland
Det nordiske marked er blandt de største leverandører i Europa af turister til USA. I 2019, året før coronakrisen, kom der 1,3 millioner besøgende fra Norden, heraf over 300.000 fra Danmark.

Det nordiske tal overgås i Europa kun af Storbritannien, Tyskland og Frankrig, der alle har mange flere indbyggere end der er i Norden og Baltikum.

Related håndterer PR-, kommunikations- og repræsentationsopgaver for internationale rejsemål på det danske, svenske, norske og finske marked. Kundelisten tæller blandt andet turistrådene for Dubai, Flandern (i Belgien), Geneve, Grindelwald i Schweiz, Irland, Japan, Maldiverne, Mallorca, Malta, Portugal og The Great American West (Idaho, Montana, Wyoming, North Dakota og South Dakota). Related har hovedkontor i Aarhus og et filialkontor i Stockholm.

Relaterede artikler:

Atter USA Travel Show i København

Mangel på udlejningsbiler giver højere priser

Ny hjemmeside har 5.000 artikler fra rejsebloggere