Stansted lufthavn regner med 76 millioner passagerer

Lufthavnen i London går nu i gang med en markant udvidelse på 1,7 milliarder pund (omkring 19 milliarder kroner). Lufthavnen regner med i 2013 at have 50 millioner passagerer og 76 milioner passagerer i 2030.

En ny landingsbande skal være på plads i 2013, og der regnes med en ny terminal og 42 standpladser mere. Der står i den nye masterplan, at der skal være forbindelse fra motorvejen M11 til den nye terminal.

Men der er kun uklare planer om en ny og moderne jernbanelinje til lufthavnen. I øjeblikket kører der en linje som en del af Liverpool Street – Cambridge linjen, hvor “Express” turen har mindst to stop og en køretid på 45 minutter.
Stansted Lufthavn drives af BAA, som opererer syv lufthavne i England , Heathrow, Gatwick, Stansted, Southampton, Glasgow, Edinburgh og Aberdeen, og 11 lufthavne udenfor England. BAA byder i øjeblikket endvidere på at købe og drive Budapest Lufthavn.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.