Lastbilskonvoj med nogle af de største dele til All Nippon Airways’ første Airbus A380 efter ankomsten til samlefabrikken i Toulouse. Foto: Airbus.

Endnu et flyselskab skal have megajumboen

Airbus begynder næste måned at samle den første A380 til Star Alliance-medlem, og dermed har 14 selskaber flytypen. London Heathrow har netop fejret ti år med betjening af verdens største passagerfly.

Japanske ANA – All Nippon Airways – modtager næste år det første af de tre eksemplarer, Star Alliance-medlemmet har bestilt af Airbus A380. ANA bliver eneste japanske selskab med dobbeltdækkeren, dets første eksemplar forventes indsat på ruten mellem Tokyo og Honolulu.

Med ANA som Airbus A380-kunde vil 14 flyselskaber næste år have dobbeltdækkeren. Foreløbig har Airbus leveret 222 eksemplarer af typen, der flyver for 13 flyselskaber til 60 lufthavne verden over. Indtil nu har A380-flyene fløjet over 500.000 gange med mere end 200 millioner passagerer. Der er i snit hver dag over 300 passagerflyvninger med Airbus A380 – et eksemplar af typen starter eller lander i snit hvert andet minut, oplyser Airbus. I snit har hver af de nuværende Airbus A380 plads til 544 passagerer fordelt på fire klasser, first, business, premium og economy.

Suverænt største A380-kunde er Emirates. Flyselskabet fra Dubai har foreløbig 101 eksemplarer af sine i alt 162 bestilte. Emirates bruger A380 på 39 destinationer, herunder den daglige rute til Københavns Lufthavn, Lufthansa har næstflest A380-ruter, i alt 11, mens Air France har ti.

Airbus har svært ved at sælge A380, derfor nedsættes samlehastigheden fra 2020 til seks eksemplarer om året. Flyfabrikken har i alt fået 331 bestillinger på Airbus A380.

Hver 10. passager i Heathrow flyver med A380
I søndags, 18. marts, var det ti år siden at Singapore Airlines blev første flyselskab til at betjene London Heathrow med Airbus A380. Singapore Airlines, der var søsætningskunde for typen, er efter Emirates næstørste operatør af flyet med foreløbig 21 af de 24 bestilte eksemplarer i flåden.

En af British Airways’ 12 Airbus A380 i London Heathrow – BA betjener otte destinationer med dobbeltdækkeren. Klik på billedet for at se det i stort format. Foto: London Heathrow.

Heathrow er den lufthavn i verden der trafikeres af flest selskaber med A380, i alt ni: British Airways, Emirates, Etihad, Korean Air, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Singapore Airlines og Thai Airways. Samlet har de ni selskaber med A380-flyvninger til og fra Heathrow 13 ruter med typen og 50 flyvninger om dagen til og fra London Heathrow. Ifølge Airbus flyver cirka hver tiende af Heathrows 78 millioner årlige passager til eller fra lufthavnen med en A380.

Airbus har en hjemmeside for A380, iflyA380.com, ligesom selskabet i januar i år lancerede sin iflyA380 app.

Relaterede artikler:

De flyver med Airbus A380

Airbus vil øge samlehastighed

Star Alliance øger service i London Heathrow

x

Læs Også

Madservering for Spies-passagerer ombord på Thomas Cook Airlines-fly. Pressefoto: Spies.

Bornholmsk kok har Spies’ bedste flymad

Maden fra restaurant Hos Casper i Bornholms Lufthavn er den bedste som Thomas Cook Airlines serverer fra danske lufthavne, siger Spies-passagererne. Det har givet ny stor ordre.

For få kvinder på topposter i flyselskaber

Flere store brancheorganisationer vil undersøge, hvordan flere kvinder kan tiltrækkes til de øverste chefstillinger i flyselskaber. I Norden er kun én kvinde som koncernchef for et flyselskab.

Dubai-lufthavn får Hard Rock Cafe

Den berømte Hard Rock-kæde åbner til november sin seneste cafe i en lufthavn. Også fire Hard Rock-hoteller på vej i Europa, blandt andet i Berlin.

Nu må Air Canada-piloter gerne have skæg

Piloterne hos det canadiske Star Alliance-medlem behøver ikke mere være glatbarberede – nu må de have et op til 1,25 centimeter langt, velplejet skæg…

Indenrigsflyvning på 8.200 kilometer

Aloha from Hawaii. Til april næste år åbner Hawaiian Airlines en af verdens længste indenrigsruter – nonstop fra Honolulu til Boston, en flyvning på cirka 8.200 kilometer i op til 12 timer.

Asien har flest af verdens største passagerruter

Ny opgørelse over verdens mest passagertunge ruter viser, at den største havde 13,4 millioner rejsende sidste år på i snit 180 flyvninger – om dagen. Kun en lufthavn i Europa på Top 10 over største internationale ruter.