London Gatwick.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

En rekordgod december for London Gatwick bragte passagertallet for hele 2017 op på 45,6 millioner, hvilket var en stigning på 5,2 procent i forhold til 2016. Efter et år med et voldsomt antal stigende langrute-forbindelser med nye ruter til blandt andet Singapore, Rwanda, Seattle og Denver, var passagerstigningen i december på langruterne 16 procent over tallet for december 2016.

For hele 2017 steg lufthavnens langdistancenetværk til 63 forbindelser og lufthavnen bød velkommen til 7,3 millioner langrute passagerer – en vækst på knap en million fra året før for lufthavnen, der er topscorer blandt verdens lufthavne med kun én landingsbane.

Rutenettet udvides i år
Gatwick Airports CEO Stewart Wingate: “Sidste år var fremragende for Gatwick, hvor vi leverede rekordstor passagervækst og en stribe af nye langruter, som bragte vores samlede passagertal op på 45,6 millioner og vores langrute-netværk op på 63 forbindelser”.

“Gatwicks voksende long-haul og cargo-vækst i december er en fantastisk afslutning på 2017 og vi vil udvide vores rutenet endnu videre i år med nye ruter til Buenos Aires, samt Austin, Texas og Chicago, starter i årets første kvartal”.

“I år ser vi også hen til British Airways største sommerprogram fra Gatwick i næsten 10 år, som vil sikre 15 procent flere ugentlige BA flyvninger end sidste år.

Relaterede artikler:

Gatwick planlægger kæmpe udvidelse

Gatwick-rekord for lufthavne med én landingsbane

Gatwick viser vej

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.