London Gatwick.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

En rekordgod december for London Gatwick bragte passagertallet for hele 2017 op på 45,6 millioner, hvilket var en stigning på 5,2 procent i forhold til 2016. Efter et år med et voldsomt antal stigende langrute-forbindelser med nye ruter til blandt andet Singapore, Rwanda, Seattle og Denver, var passagerstigningen i december på langruterne 16 procent over tallet for december 2016.

For hele 2017 steg lufthavnens langdistancenetværk til 63 forbindelser og lufthavnen bød velkommen til 7,3 millioner langrute passagerer – en vækst på knap en million fra året før for lufthavnen, der er topscorer blandt verdens lufthavne med kun én landingsbane.

Rutenettet udvides i år
Gatwick Airports CEO Stewart Wingate: “Sidste år var fremragende for Gatwick, hvor vi leverede rekordstor passagervækst og en stribe af nye langruter, som bragte vores samlede passagertal op på 45,6 millioner og vores langrute-netværk op på 63 forbindelser”.

“Gatwicks voksende long-haul og cargo-vækst i december er en fantastisk afslutning på 2017 og vi vil udvide vores rutenet endnu videre i år med nye ruter til Buenos Aires, samt Austin, Texas og Chicago, starter i årets første kvartal”.

“I år ser vi også hen til British Airways største sommerprogram fra Gatwick i næsten 10 år, som vil sikre 15 procent flere ugentlige BA flyvninger end sidste år.

Relaterede artikler:

Gatwick planlægger kæmpe udvidelse

Gatwick-rekord for lufthavne med én landingsbane

Gatwick viser vej

x

Læs Også

Flyselskab hjælper miljøet

For at nedbringe affaldsmængderne og skåne miljøet dropper Alaska Airlines fra midten af juli at udlevere drinkspinde fremstillet af plastik.

Mange fejrede danske Sun-Air

Der var stort rykind fra kunder og forretningsforbindelser samt nuværende og tidligere medarbejdere, da det danske flyselskab forleden i Billund Lufthavn fejrede 40 års jubilæum.

Delta gør klar til sæsonrute til København

Fredag i næste uge genoptager Skyteam-medlemmet sin sæsonbetjening af New York JFK og Københavns Lufthavn med en daglig flyvning.

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA

På lørdag vies britiske prins Harry og amerikanske Meghan Markle – det markerer British Airways på en flyvning til Toronto; alle i kabinebesætningen hedder enten Meghan, Megan eller Harry.

Kinesiske flyselskaber kan øge på Europa

De kinesiske luftfartsmyndigheder vil lempe sin politik om at kun et kinesisk flyselskab må flyve en konkret rute mellem Kina og for eksempel Europa. Air China kommer til Københavns Lufthavn.

Her er verdens mest specielle lufthavne

Hvad er verdens nordligste lufthavn med passagerflyvninger, den varmeste, den med det største areal eller længste startbane? Ny liste giver svarene.