London Gatwick.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

En rekordgod december for London Gatwick bragte passagertallet for hele 2017 op på 45,6 millioner, hvilket var en stigning på 5,2 procent i forhold til 2016. Efter et år med et voldsomt antal stigende langrute-forbindelser med nye ruter til blandt andet Singapore, Rwanda, Seattle og Denver, var passagerstigningen i december på langruterne 16 procent over tallet for december 2016.

For hele 2017 steg lufthavnens langdistancenetværk til 63 forbindelser og lufthavnen bød velkommen til 7,3 millioner langrute passagerer – en vækst på knap en million fra året før for lufthavnen, der er topscorer blandt verdens lufthavne med kun én landingsbane.

Rutenettet udvides i år
Gatwick Airports CEO Stewart Wingate: “Sidste år var fremragende for Gatwick, hvor vi leverede rekordstor passagervækst og en stribe af nye langruter, som bragte vores samlede passagertal op på 45,6 millioner og vores langrute-netværk op på 63 forbindelser”.

“Gatwicks voksende long-haul og cargo-vækst i december er en fantastisk afslutning på 2017 og vi vil udvide vores rutenet endnu videre i år med nye ruter til Buenos Aires, samt Austin, Texas og Chicago, starter i årets første kvartal”.

“I år ser vi også hen til British Airways største sommerprogram fra Gatwick i næsten 10 år, som vil sikre 15 procent flere ugentlige BA flyvninger end sidste år.

Relaterede artikler:

Gatwick planlægger kæmpe udvidelse

Gatwick-rekord for lufthavne med én landingsbane

Gatwick viser vej

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.