Ingen strejke hos Delta

Det lykkedes for ledelse og medarbejdere hos Delta at redde juleferien for deres passagerer, da de i går blev enige om en midlertidig kontrakt. Den vil i første omgang reducere piloternes løn med 15 % allerede fra i morgen. Ledelsen havde i første omgang ønsket en lønnedgang igen, efter at de sagde ja til en lønnedgang på 30 % for et år siden. Afvisningen af yderligere lønnedgang blev ledsaget af en trussel om strejke i juledagene. En sådan strejke vil i følge analytikere måske være det sidste strå, som knækkede Delta, efter at flyselskabet måtte træde i betalingsstandsning i september. Næste skridt i konflikten kommer den 28. december, hvor cockpittet skal stemme om en ny kontrakt om løn- og arbejdsforhold.

(Jyllands-Posten 13.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.