Delta Air Lines køber 100 Airbus A321neo

Parterne har skrevet kontrakt på levering af 100 fly og option på yderligere 100 Airbus 321neo med levering fra starten af 2020. De nye fly skal drives af motorer fra Pratt & Whitney.

Delta Air Lines, der er USA’s næststørste flyselskab med hensyn til passagerer, forventer sin første A321neo i første kvartal 2020 og med fortsatte leverancer frem til 2023. Kontrakten skønnes at have en værdi på 12,7 milliarder dollars i listepriser og anses som en stor sejr for europæiske Airbus overfor konkurrenten Boeing i USA.

Ifølge CNN forhandlede Delta med Boeing om 100 B737 MAX 10. Boeing fører lige nu en retssag mod den canadiske flyproducent Bombardier, som Boeing anklager for at have modtaget ulovlig statsstøtte til selskabets CSerie og har fået USA’s regering til at lægge 300% told på de canadiske fly, som Delta netop havde købt stort ind af.

“Dette er den rette handel til rette tid for vores kunder, vores ansatte og vores aktionærer”, siger Deltas CEO Ed Bastian. “Delta, Airbus og Pratt & Whitney. Ordren på den moderne A321neo med Pratt’s Pure Power next-generation motorer viser vores langfristede forpligtelse over for alle, der tror på Delta”.

Delta vil ikke betale straftold for sine CSeries fly

Fyldte toiletter tvang fly til nødlanding

USA lægger 219% told på Bombardier-fly