Jørgen Lindegaard fik Luftfartspokalen

”Jeg har aldrig før modtaget priser for noget som helst. Tro mig, jeg er både stolt og glad,” sagde SAS’ koncernchef, Jørgen Lindegaard, da han fredag modtog årets luftfartspokal. Pokalen, der uddeles af Danske Flyvejournalisters Klub, blev første gang uddelt i 1948 – året, hvor Jørgen Lindegaard blev født.Jørgen Lindegaard sagde i sin takketale, der bl.a. blev hørt af sidste års prismodtager, Kronprins Frederik, og de ca. 100 andre gæster og medlemmer af foreningen ved den årlige komsammen i Vilhelm Lauritsen-terminalen bl.a.:
”Det har virkelig overrasket mig med den enorme offentlige interesse for SAS. Alt, hvad jeg siger, er interessant; alt, hvad der sker i SAS, er interessant; at vi køber nye fly er interessant, at vi åbner og lukker ruter er interessant, vores regnskaber, navnlig når det går dårligt, er interessant, også vores priser er interessant, selv om jeg synes prisen på flybilletter må være en bagatel,” sagde Jørgen Lindegaard og fortsatte:”Og altid skal nogen mene noget om SAS. Gør vi nu dette eller hint for at genere fx. Maersk Air, Sterling eller Cimber.”
Men Jørgen Lindegaard takkede også den danske presse varmt for håndteringen og dækningen i forbindelse med SAS-katastrofen i Milano 8. oktober sidste år.Jørgen Lindegaard sagde endvidere, at SAS trues både udefra af presset fra andre flyselskaber, navnlig lavprisselskaberne, men også, sagde han, indefra af selve SAS-kulturen.
”Men vi vil forandre os. Vi vil komme med en række nye koncepter. De nye lavprisselskaber har lært os, at tingene kan gøres anderledes. Vi skal nu finde balancen mellem at gå for langt og ikke gå langt nok,” sagde Jørgen Lindegaard.
Han blev koncernchef sidste forår og kom direkte ind i kartelskandalen mellem SAS og Maersk Air (som han intet havde med at gøre), så fulgte 11. september og ikke mindst SAS-katastrofen i Milano.

Skrevet af