Temaaften om krydstogt på TV

DR2 har i morgen, lørdag den 17. april, temaaften om krydstogter, verdens hurtigst voksende ferieform – og et af de områder, hvor rejsebureauer, der gider gøre en indsats, har muligheder for at tjene store provisioner.Med start kl. 19.30 sejles af sted med luksusskibet Seadream 1, hvor seerne bl.a. møder skibets danske kaptajn.Der kommer fx. også et portræt af verdens største krydstogtskib ”Queen Mary 2” – som har dansk restaurantchef.Temaaftenen byder endvidere på film – Marx Brothers’ ”Halløj i operaen” fra 1935 – med bl.a. den berømte scene med et halvt hundrede krydstogtgæster i en lille kahyt…REKORDSTORT ANTAL KRYDSTOGTER TIL KØBENHAVN
Apropos krydstogter, så sætter antallet af krydstogtanløb til København igen rekord i denne sæson. Foreløbig er der anmeldt 282 anløb med 280.000 passagerer – til sammen tilfører dette København en omsætning på 578 mio. DKK.
I 1998 havde København 157 anløb – og med årets 282 anmeldte krydstogtskibe giver det en vækst i anløb på 75% på kun seks år.
Fra traditionelt at have været amerikanske pensionisters foretrukne rejseform, melder også andre nationaliteter og aldersgrupper sig i statistikken over krydstogtgæster, der kommer til København. Således udgjorde amerikanerne i 2003 ”kun” 43% af passagererne.

Skrevet af