De to SkyDream-skibe, SeaDream 1 og SeaDream 2, sejler efter planen frem til september krydstogter langs den norske kyst. Arkivfoto: Jesper Boas Smith.

Ingen coronasmittede på luksuskrydstogtskib

Hverken besætning eller de resterende passagerer på SeaDream 1 havde coronavirus, viser test fra de norske myndigheder. En dansk passagerer blev efter hjemkomst testet positiv.

Norske SeaDream Yacht Club har denne sommer to af sine skibe, SeaDream 1 og SeaDream 2, sejlende på krydstogter langs de norske kyster.

I søndags lød coronaalarmen efter en dansk passager, der havde forladt skibet, testede positiv for coronavirus efter en frivillig test ved ankomsten til Københavns Lufthavn. Passagerens medrejsende familiemedlem var ikke smittet med virussen.

Men fordi den afmønstrede danske passager var testet positiv, efter hjemkomsten til Danmark, blev SeaDream 1 sat i isolation i den nordnorske havneby Bodø. Herefter blev besætningen på 86 medlemmer og de 74 resterende passagerer ombord onsdag testet af de norske myndigheder. Alle test var negative, blev det oplyst onsdag midnat.

Derfor kan de passagerer, der ønsker at forlade skibet, nu gøre det og få prisen for krydstogtet refunderet, eller de kan fortsætte krydstogtet langs den norske kyst.

Efter et større coronaudbrud på Hurtigrutens ekspeditionskrydstogtskib Roald Amundsen forbød de norske myndigheder forleden, at krydstogtpassagerer må gå i lande i Norge i 14 dage. Det rammer blandt andet SeaDream-skibene, men ikke Hurtigrutens normale skibstrafik langs den norske kyst, da denne nu klassificeres som færgetrafik, der er undtaget fra forbuddet.

Ekspeditionskrydstogtskibet Roald Amundsen fra norske Hurtigruten har over 40 passagerer og navnlig besætningsmedlemmer smittet med coronavirus. Hurtigruten har undskyldt, at man ikke havde styr på forholdsregler, blandt andet havde Roald Amundsen-skibet mange smittede filippinske besætningsmedlemmer, der ikke havde været i forudgående karantæne efter ankomst til Norge.

Kan få pengene tilbage
SeaDream Yacht Club har tilbudt de ombordværende passagerer på SeaDream 1, at de kan forlade skibet og få pengene tilbage eller gennemføre krydstogtet som planlagt med den begrænsning, at de ikke må gå i land i de byer, krydstogtet anløber.

SeaDream 1 og Seadream 2 sejler efter planen til september krydstogter langs den norske kyst – alle besøger kortvarigt Skagen, dermed er de internationale sejladser og har dermed tax free-rettigheder.

SeaDream 1 sejler krydstogter på 12 dage mellem Oslo og Tromsø, mens søsterskibet SeaDream 2 sejler krydstogter på syv dage mellem Oslo og Bergen. Seadream Yacht Club er ejet af norske Atle Brynestad. De to skibe ved den norske kyst denne sommer har blot 56 dobbeltkahytter og dermed kapacitet til over 100 passagerer, men der sælges under 100 pladser.

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureaudirektør i corona-karantæne

Hurtigruten indstiller alle ekspeditionskrydstogter

340 i karantæne på krydstogtskib