Superluksusskibet SeaDream 1 i norske farvande i sommer. Foto: Jesper Boas Smith.

Dropper luksuskrydstogter efter coronaudbrud

Norske SeaDream Yacht Club ville vise, at man godt kunne sejle krydstogter med mindre skibe under coronakrisen. Men mindst ni blev smittet, dog ikke de tre danske passagerer.

SeaDream har året ud aflyst yderligere krydstogter efter skibet SeaDream 1 i starten af måneden ville sejle et krydstogt med start og slut på Barbados. SeaDream 1 har plads til 112 passagerer og en besætning på 95.

Skibet på Barbados-turen havde dog kun 53 passagerer og 66 besætningsmedlemmer. Passagererne var fra Danmark, Storbritannien, Sverige, Tyskland, USA og Østrig, skrev avisen USA Today forleden.

De tre danske passagerer ombord på SeaDream rejste alle med Peacock Travel. De steg ombord i Oslo den 15. oktober og var med på SeaDream 1’s tur over Atlanten. De tre danskere blev alle tre testet negative og rejste planlagt hjem den 14. november og ankom til Danmark i søndags. Vi var i daglig kontakt med dem og alt forløb stille og roligt, oplyser Peacock Travel til STANDBY.DK

Fordi SeaDream har plads til under 250 passagerer må skibet gerne sejle i Caribien og amerikanske farvande, ifølge gældende instrukser fra USA’s svar på Statens Serum Institut, der i USA svarer til US Centers for Disease Control and Prevention, CDC.

“Flere negative PCR-tests var krævet før passagererne kunne gå ombord, men det var ikke tilstrækkeligt til at forhindre, at også Covid-19 kom ombord,” skrev SeaDream Yacht Club i en udtalelse tirsdag, ifølge CNN.

Ni smittede
Syv gæster og to besætningsmedlemmer blev smittet med coronavirussen under Barbados-turen. SeaDream 1 forlod Barbados den 7. november på et krydstogt, der ifølge rederiet skulle vise, at hyppige test ombord samt forstærkede sikkerhedstiltag ville muliggøre gennemførelsen af krydstogter under coronakrisen.

SeaDream 1 var første krydstogtskib til at genoptage krydstogter i Caribien efter coronakrisen brød ud i marts og også stoppede krydstogtbranchen på verdensplan.

SeaDream Yacht Club følte sig ellers på sikker grund efter rederiet havde haft 20 sejladser, i navnlig norske farvande, under coronakrisen uden at have haft udbrud af coronavirus ombord.

Inden afgangen fra Barbados var der kommet yderligere sikkerhedsforanstaltninger oplyser rederiet. SeaDream Yacht Club var så sikker i sin sag, at man havde inviteret en håndfuld krydstogtjournalister og bloggere med på turen fra Barbados, så de kunne bevidne, hvor meget rederiet havde problematikken under kontrol.

Men fire dage efter afgangen fra Barbados, blev den første passager testet positiv, og skibet vendte om og sejlede tilbage til Barbados.

Fem passagerer, der alle var testet positive, blev fløjet med privatfly fra Barbados til USA, skriver CNN.

Relaterede artikler:

Små krydstogtskibe forventes at kunne sejle først

Klar med krydstogter til Danmark

Krydstogtrederier klar med tiltag til genstart