En af de danske cykelruter passerer Hærvejen. Foto: Destination Sønderjylland.

180 danske cykelruter til internationale turister

For så vidt vides første gang kommer der nu omfattende oversigt over danske cykelruter målrettet internationale turister. Oversigten viser populære cykelruter i Danmark via app, website og bog.

Det hollandske cykelrute-forlag Falk udgiver næste måned november en bog med 180 nationale, regionale og lokale cykelruter i Danmark, prisen er 30 euro.

Routiq-app’en, som findes på tysk, engelsk, hollandsk, fransk, spansk og dansk, er med sine 2,5 millioner downloads en af de største rekreative cykelapps på markedet, skriver VisitDenmark på sin hjemmeside.

Mette Rodenhuis-Carlsen, VisitDenmarks markedschef i Holland, har arbejdet med den hollandske kortudgiver i flere år. Hun siger: ”Det er mig bekendt første gang, at der kommer en så omfattende oversigt over danske cykelruter målrettet internationale turister. Routiq.com er en af de største online platforme for cykelruter, og udgivelsen er med til at cementere Danmarks position som en attraktiv cykeldestination.”

I såvel bog, app og på web bliver cykelruterne vist på et kort og med fakta om længde, stigning, hvor lang tid det tager at cykle ruten, og som en ekstra gimmick bliver antallet af kalorier, man forbrænder, også angivet. Beskrivelsen af cykelruterne kan også rekvireres via QR-koder, oplyses det.

Input fra destinationerne
“Som den største udgiver af trykte cykelkort er vi altid på udkig efter strategiske samarbejder med partnere, der gerne vil sætte cykling på kortet. For eksempel har vi allerede Holland, Belgien og Tyskland i vores portefølje. Danmark var det sidste, der blev tilføjet.

Danmark har en rig cykelhistorie og har investeret meget i cykelinfrastruktur i de senere år. Det virkede derfor som et logisk skridt at bringe et produkt på markedet sammen med VisitDenmark,” siger Jeroen van der Pasch, salgschef hos Route.nl

Det er de danske destinationsselskaber, som har leveret gpx-koder, billeder og beskrivelser til de 180 cykelruter, som er optaget i bogen.

”Gennem de senere år er der blevet investeret i at udvikle de danske cykelruter, og Danmark har i dag et stærkt cykelprodukt. De danske destinationsselskaber har en stor aktie i udviklingen, og derfor er vi glade for, at de har bidraget med deres ekspertise til udgivelsen, så vi kan få synliggjort de mange muligheder, Danmark har at tilbyde, når det gælder cykelferie,” siger Mette Rodenhuis-Carlsen.

 

Relaterede artikler:

”Tour de France i Danmark var virkelig en fest”

Kendt influencer får stor bøde for skjult rejsereklame

640 kilometer cykeltur rundt om Sveriges største sø