På den nye nationale cykelrute, Vänerleden, kan man cykle hele vejen rundt om Sveriges største sø, Vänern. Foto for Visit Värmland: Henrik Lindholm.

640 kilometer cykeltur rundt om Sveriges største sø

Den midtsvenske region Värmland har åbnet den 640 kilometer lange cykelrute Vänerleden, der kan opdeles i flere etaper på strækningen rundt om Vänern, Sveriges største sø.

Med sine over 5.600 kvadratkilometer er Vänern den største svenske sø – og Europas tredjestørste. Danmarks største sø, nordsjællandske Arresø, er til sammenligning på lidt mere beskedne 40 kvadratkilometer. Vänerns størrelse svarer med lidt god vilje til det dobbelte af Fyns størrelse.

I sommer åbnede turismeorganisationen Visit Värmland et nyt tiltag, der imødekommer efterspørgslen på for eksempel aktive sommerferier. Det skete med indvielsen af cykelruten Vänerleden, der blandt andet byder på vild natur, et rigt dyreliv og lokal kultur.

Ifølge Visit Värmland er interessen for cykling vokset eksplosivt de seneste år. Det har blandt andet medført, at Värmland, der ligger sådan cirka mellem den norske grænse og Stockholm, er et af de områder, der nu satser stort på cykling. Med Vänerleden, der snor sig rundt om Vänern, har Värmland nu to nationale cykelruter, hedder det i en pressemeddelelse.

Den 640 kilometer lange Vänerleden kan for eksempel opdeles i fire etaper på mellem 140 og 180 kilometer. Mellem etaperne kan der overnattes i hytter, spises på lokale restauranter og gå på opdagelse området.

Glæden ved cykelferier
Mia Landin, administrerende direktør for Visit Värmland, siger i pressemeddelelsen: ”De seneste år er det blevet enormt populært med udendørsaktiviteter såsom cykling, og vi oplever en stor interesse for cykelruterne i Värmland. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi nu også kan introducere de cykelinteresserede for Vänerleden.

En national cykelsti betyder en langsigtet, bæredygtig og kvalitetssikret infrastruktur, og vi er stolte af, at Värmland nu byder på to nationale cykelruter,” siger Mia Landin.

Värmlands første nationale cykelrute, Unionsleden, åbnede sidste sommer. Unionsleden er en 350 kilometer lang cykelsti fra norske Moss i vest til Karlstad i øst. Unionsleden er opdelt i syv etaper, der hver byder på sine egne seværdigheder af skove, kunstgallerier, gårdbutikker og whiskydestilleri samt et rigt dyreliv med blandt andet elge, rådyr og ræve.

Relaterede artikler:

Nicherejsebureau ser boom i bookinger

Sverige får ny national cykelrute

Svært at arrangere grupperejser til Tour de France