Lindegaard vil ikke droppe direktørbonus

Ifølge den svenske avis Dagens Nyheter har Lindegaard afvist en genforhandling af sin kontrakt, der skulle give ham en bonus på 1,5 mio. kr. Lindegaards grundløn ligger på omkring 6,3 mio. kr.

Direktivet stammer fra 2003, hvor den daværende svenske er erhvervsminister Leif Pagrotsky indførte, at ingen adm. direktører i svenske selskaber må have en bonusdel, som en del af deres lønaftaler.

55 direktører har allerede genforhandlet deres kontrakter, så de er i overensstemmelse med direktivet, men Jørgen Lindegaard vægrer sig mod at genforhandle sin kontrakt.

Ministeriets mand på området siger at Erhvervsministeriet har været bestemte over for virksomhedens bestyrelser for at sikre, at direktivet blev gennemført, men at der omvendt ikke findes en tidsgrænse for, hvornår det skal være endeligt gennemført, beretter Børsen.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.