Phuket (Arkivfoto: Henrik Baumgarten)

21.545 til Phuket under Sandbox-konceptet

Siden 1. juli har rejsende til Thailand kunnet tilbringe deres 14 karantænedage på den store turist-ø Phuket. Nu bliver reglerne lempet, så turister efter de første syv dage kan rejse videre til udvalgte destinationer.

Coronapandemien har været hård ved den thailandske turistindustri. I 2019 havde landet 39,8 millioner turister. Det tal faldt i 2020 til 6,7 millioner.

Derfor har den thailandske regering forsøgt at puste nyt liv i turistindustrien uden at slække på de forholdsregler, der skal bringe COVID-19 under kontrol.

En af forholdsreglerne har været, at besøgende skulle 14 dage i karantæne efter ankomsten til landet. Men siden 1. juli har de ikke behøvet at tilbringe de 14 dage på et karantænehotel i Bangkok.

I karantæne på Phuket
Med det, der er blevet kaldt Sandbox-konceptet, har turister i stedet kunnet tilbringe de 14 dage i karantæne i en liggestol på stranden på den store turist-ø Phuket. Og når karantænen var overstået, stod det dem frit for at rejse videre rundt i Thailand.

Frem til den 15. august har 21.545 passagerer fordelt på 292 fly benyttet sig om tilbuddet om karantæne på et hotel på Phuket, skriver nationthailand.com.

Ifølge Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) kom de udenlandske fly til Phuket fra 17 byer: Singapore (76), Doha (34), Dubai (28), Abu Dhabi (21), Tel Aviv (15), Kuala Lumpur (14), Frankfurt (13), London (7), Zürich (7), Paris (7), København (5), Hong Kong (3), Phnom Penh (2), Vientiane, Taipei, Sharjah og Rangoon (1 hver).

Flyvningerne fra København stod Thai Airways bag. Selskabet havde fem fredage i juli en afgang til Phuket, som herefter blev lukket ned igen.

Kan rejse videre efter syv dage
Men nu er reglerne blevet lempet en smule, så gæster efter de første syv dage kan få lov at rejse videre til andre udvalgte turistdestinationer for at tilbringe de næste syv karantænedage der.

Ønsker gæsterne at rejse videre, skal de have en erklæring fra deres hotel på Phuket om, at de har været der i syv dage, ligesom de skal kunne fremvise to negative coronatest. En fra ankomstdagen og en fra sjette- eller syvendedagen for opholdet på Phuket.

Tilsyneladende har den lille åbning ikke betydet det store for udbredningen af COVID-19. Af de lidt over 21.000 turister er kun knap 60 testet positiv.

 

Relaterede artikler:

Thailand forventer fuld genåbning til november

Nu kan danskere spille karantænegolf i Thailand

Thailand åbner for danske langtidsturister