Turismen er en vigtig indtægtskilde for Thailand, der til november håber at være tilbage i normale omdrejninger, i hvert fald for færdigvaccinerede udenlandske turister. Arkivpressefoto: Tourism Authority of Thailand.

Thailand forventer fuld genåbning til november

Om et halvt år regner Thailand med at landet igen for alvor kan modtage udenlandske flyselskaber. Allerede 1. juli kan færdigvaccinerede turister rejse til Phuket uden karantænekrav.

Den thailandske transportminister har meddelt landets luftfartsmyndigheder, CAAT, Civil Aviation Authority of Thailand, at de skal fortsætte med at forberede og koordinere til at Thailand igen fra november kan modtage flyvninger fra udenlandske flyselskaber.

Ifølge hjemmesiden NationThailand.com sagde transportminister Saksayam Chidchob, at han har beordret ledelsen af CAAT til at øge samarbejdet med de thailandske sundhedsmyndigheder, landets luftfartsmyndigheder og thailandske flyselskaber, navnlig statsejede Thai Airways, samt Bangkok Airways om klargøring til, at udenlandske flyselskaber fra november igen begynder at have ruteflyvninger til Thailand.

Der skal blandt andet udarbejdes retningslinjer for, hvordan den kinesiske coronavirus skal kunne håndteres til november, afhængig af, hvor alvorlig den globale smittesituation er på det tidspunkt.

Thai Airways forventer rute fra København til Phuket
Thai Airways er ved at genetablere flyvningerne mellem Bangkok og Københavns Lufthavn. Før coronakrisen blev der fløjet dagligt ligesom der i vintermånederne var en direkte rute fra København til Phuket, Thailands største ø. Thai Airways vil i begyndelsen af juli for første gang tilbyde sommerflyvninger mellem København og Phuket, skrev STANDBY.DK’s søsterside, CHECK-IN.DK, forleden.

Det passer med de thailandske myndigheders arbejde med at få genåbnet den udenlandske turiststrøm til Phuket. Ifølge de seneste meldinger fra de thailandske turistmyndigheder, TAT, Thailand Authority of Thailand, skal Phuket fra 1. juli uden karantænekrav kunne besøges af færdigvaccinerede turister.

Fra den dato forventer de thailandske myndigheder, at 70 procent af øens befolkning er vaccineret, oplyste TAT sidst i marts i år. Dermed vil Phuket være første provins i Thailand, der ikke kræver karantæne af færdigvaccinerede udenlandske turister – de skal dog blive på Phuket én uge, før de eventuelt begiver sig til andre steder i Thailand.

De thailandske myndigheder forventer, at 70 procent af befolkningen på Phuket til 1. juli er færdigvaccineret, så der kan opnås flokimmunitet. Vaccination af borgere på Phuket har fået prioritet fra de thailandske myndigheder, også for at få gang i den vigtige turistindustri.

Efter Phuket følger andre vigtige rejsemål for udenlandske turister som øerne Koh Samui og Krabi samt Chiang Mai i det nordlige Thailand. De thailandske myndigheder håber, at hele den thailandske befolkning er færdigvaccineret til oktober.

Relaterede artikler:

Phuket genåbner for færdigvaccinerede turister

Sommerflyvninger med Thai Airways til Phuket

Nu kan danskere spille karantænegolf i Thailand