Der er stadig røde danske rejsevejledninger til Thailand. Men nu kan turister fra for eksempel Danmark tilbringe de obligatoriske første 14 overnatninger på et golfresort. Arkivpressefoto: Tourism Authority of Thailand.

Nu kan danskere spille karantænegolf i Thailand

De thailandske myndigheder har netop tilføjet Danmark og Norge til lande, hvis borgere kan rejse ind i Thailand. De skal stadig i 14 dages karantæne, men den kan nu spenderes på golfresorts.

Der er stadig rødt i de danske rejsevejledninger for alle lande, også Thailand. Men Thailand åbnede sidste måned for, at statsborgere fra en række lande kan opholde sig på et golfresort under deres 14 dage i karantæne, fremfor at sidde på et hotel i Thailand, før endelig indrejse i landet.

Nu oplyser de statslige thailandske turistmyndigheder, Tourism Authority of Thailand, TAT, at Danmark og Norge er føjet til landelisten. Så vil man som udenlandsk statsborger til Thailand som turist, så kan det godt lade sig gøre, hvis ens lands er på listen midt i en coronatid. Det kræver bare god tid, for de to første uger skal tilbringes i karantæne.

Sverige er stadig ikke på listen, der dog opdateres to gange om måneden, oplyser TAT.

Direkte fra lufthavnen til golfresortet
Før flyafgang mod Thailand skal den rejsende fremvise en højst 72 timer gamle negativ coronatest. Ved ankomsten går turen direkte til et af de udpegede hoteller i Bangkok eller nu også seks golfresorts. Her skal turisten være de næste 14 dage. Er den rejsende stadig coronafri efter de to uger, kan vedkommende frit rejse ud i Thailand.

TAT henviser til, at den thailandske regering har godkendt seks golfresorts som karantænested. Udvidelsen af mulighederne sker for at styrke turismen til Thailand og for at imødekomme de langtidsturister, der ikke gider sidde og glo to uger på et hotel.

Turisterne i karantæne skal, lige som det er tilfældet med de udpegede karantænehoteller, blive på golfresortet, men de må gerne spille golf. De seks resorts er lukket for andre besøgende mens de fungerer som karantæne-mulighed. Turisterne er en del af Visa Exemption-programmet. Under dette kan de opholde sig op til 45 dage i Thailand, de to første uger skal dog være i karantæne.

200 kilometer fra Bangkok
De seks golfresorts er Mida Golf Club, Blue Star Golf Course og Evergreen Hills Golf Club & Resort, alle i Kanchanaburi cirka 200 kilometer vest for Bangkok. Der køres direkte fra lufthavnen til resortet uden stop under vejs. De andre er Sawang Golf Club i Cha-am, Artitaya Chiang Mai Golf Resort i nærheden af Chiang Mai samt Artitaya Country Club ved Nakorn Nayok.

På tredjedagen efter ankomsten til golfresortet foretages en hurtig PCR-test. Er coronatesten negativ, kan turisten spille golf næste dag. Er testen positiv, overføres den smittede turist til et udpeget hotel og eventuelle medrejsende kommer i overvåget karantæne, oplyser TAT. I alt testet turisterne tre gange under opholdet på karantæne-resortet.

De thailandske myndigheder har denne særlige hjemmeside om mulighederne for golfkarantæne, klik her: golfquarantine.com

Tourism Authority of Thailand, TAT, bruger blandt andet denne hjemmeside: thecoloursofthailand.com

Relaterede artikler:

Flere lande åbner for færdigvaccinerede turister

Nu kan turister i karantæne spille golf i Thailand

Her vil danskerne hen når grænserne åbner