Mødebranchen mødes i København

Der er international fokus på Øresundsregionen som mødedestination i disse dage, hvor ca. 600 repræsentanter og købere fra den internationale mødeindustri frem til på onsdag er til den årlige ICCA-kongres (ICCA: The International Congress & Convention Association) i København og Malmø.
Deltagerne tæller professionelle kongresarrangører, flyselskaber, hotelkæder mv.ICCA-kongressen karakteriseres som den internationale mødebranches største og mest prestigefulde arrangement, og for København er kongressen en lejlighed til at vise sit værd som international mødeby. Da en del af kongressen afvikles i Malmø, kommer der samtidig fokus på det dansk-svenske samarbejde og hele Øresundsregionen som mødedestination.
Herom siger formand for ICCA’s danske kongreskomite, direktør Lars Christensen fra ICS, International Conference Services: ”Kongressen vil vise, hvad Øresundsregionen kan tilbyde som destination for internationale møder og kongresser. Derfor er det glædeligt, at deltagerantallet ved årets kongres er det største nogensinde.”For København er internationale kongresser og møder et vigtigt forretningsområde. Omsætningen i Københavns erhvervsturisme skønnes i 2002 at være op mod 2,5 mia. kroner.Wonderful Copenhagen, en af værterne for kongressen, kæmpede sammen de danske ICCA-medlemmer hårdt for at vinde kongressen i tæt opløb med Bahrain og Sevilla.
Kongreschef Dorte Ottesen fra WoCo siger: ”Øresundsregionen blev valgt pga. gode flyforbindelser, fordi Bella Center og Malmö Mässan er kongrescentre af international standard, fordi København er en af verdens mest benyttede kongresbyer samt at kongressen aldrig før har været i Norden.”De danske ICCA-medlemmer er bl.a.: Bella Center/Copenhagen Congress Center, CWT, Danmarks Turistråd, DIS Congress Service Copenhagen, ICS Copenhagen, Radisson SAS Scandinavian Hotels, WoCo og Malmö Turism.

Skrevet af