Tivoli Garden er også klar til Jul i Tivoli. Foto: Tivoli.

25 år med Jul i Tivoli

Fra 17. november til og med 31. december er der for 25. gang Jul i Tivoli. Sidste år tiltrak Tivoli en million besøgende i juleperioden – hver tredje var en udenlandsk gæst.

Siden Tivoli i 1994 begyndte at invitere til Jul i Tivoli har der været tæt på 19,5 millioner gæstebesøg. Der bruges over 30 millioner kroner i forbindelse med driften og opsætningen af Jul i Tivoli.

Gæsterne kan i år blandt andet se frem til, at Tivoli tænder op mod en million lyspunkter, der er 70.000 julekugler, 1.000 grantræer, nye lys- og snescenografier samt premiere på et projekteringsshow på Koncertsalens facade.

Sidste år byggede Tivoli en komplet jernbanestation på Plænen med to spor, et par autentiske damplokomotiver, passagervogne og stationsbygning. Nu udvides oplevelsen med flere hundrede meter lange togspor med forskellige tog, som kører rundt om det 20 meter høje juletræ.

Årets tilbud i Koncertsalen bliver gensynet med ”Nøddeknækkeren”, Tivolis største og dyreste balletopsætning nogensinde, hvor Dronning Margrethe står bag scenografien og kostumerne.

Flere flyruter gavner Tivoli
Tivoli-underdirektør Dorthe Weinkouff Barsøe siger: ”Der er en stigende international interesse for at besøge København, og således også Tivoli, omkring jul. Det er der flere grunde til, for eksempel flere nye flyruter, flere krydstogtsankomster og så en generel bevidsthed i erhvervet om, at være tilgængelige og attraktive i de mørke måneder.

Herudover nyder både København og Tivoli stor international opmærksomhed lige nu. Senest er København af Lonely Planet udnævnt til nummer 1 på listen over byer, de anbefaler man besøger. Tidligere i år var Tivoli nummer 8 på Tripadvisors liste over verdens bedste forlystelsesparker og på Time Magazines liste over ’World’s 100 greatest places 2018,” siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Fyrværkerifestival
Under Jul i Tivoli arrangeres for 14. gang Fyrværkerifestival. Den skydes i gang 25. december klokken 20.45 og afsluttes med det store Nytårsfyrværkeri 31. december klokken 23.

Tivoli har i øvrigt 25 restauranter, ni caféer, 12 fastfood steder, seks barer, 11 isboder, slikboder og konditorier, og 16 madstader i Tivoli Food Hall. Herudover driver Tivoli 5-stjernede Nimb Hotel.

Tivoli havde som Danmarks største attraktion cirka 4,3 millioner gæster sidste år, næsten 40 procent var fra udlandet. Haven havde sidste år en omsætning på næsten 1,3 milliarder kroner og fik et resultat før skat på 100,5 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Kampagner for København efter 1. plads hos Lonely Planet

Cirkusbygning hyldede bedste samarbejdspartnere

Tivoli øger fokus på digitale tiltag