Prostituerede koster fire receptionister jobbet

B.T.’s forsidehistorie i mandags var ikke munter for flere prominente københavnske hoteller. En journalist fra B.T. havde under dække af, at han ville starte nyt escort-bureau, spurgt natportierer, om de mod betaling ville henvise til hans bureau. Det ville de fleste.Dog, oplyste B.T., takkede portieren på Kong Frederik klart nej.

Det samme gjorde Marriott, men det kom ikke i avisen og Marriott oplyste først Take Off om dette i går, torsdag.Men afsløringerne af natportier på Hilton, Scandic, First og Ibis, sidstnævnte er et mere ydmygt varemærke under den store Accor-kæde, gav forskellige konsekvenser, selv om medvirken til rufferi er ulovligt.Hilton var mest konsekvent og meddelte med det samme B.T., at de to receptionister var fyret.

Hilton ejer også Scandic, men Scandic har ikke en kommunikationschef, derfor kom det ikke tydeligt frem, at Scandic også fyrede en natportier på Scandic Sydhavnen og gav en på et andet hotel en skriftlig advarsel.

Det oplyste direktør for de danske Scandic-hoteller, Hans Frank, torsdag til Take Off. Han tilføjede:”Alle medarbejdere i bl.a. receptionerne har i denne uge fået brev fra ledelsen. Tager man fremover imod penge for dette, bliver man bortvist. Medarbejderne skulle læse brevet og skrive under på, at det var forstået og accepteret. Den procedure er fremover standard i alle vores ansættelseskontrakter.”PR-ansvarlig for Accor-hotellerne i Danmark, Lonni Gulliksen, siger til Take Off om Accors reaktion på, at en natportier på Ibis Star Hotel i overført betydning blev taget med bukserne nede:

”Det er ikke noget at blæse op, for det har altid eksisteret. Vi har endnu ikke gjort noget, men har i næste uge møde med den berørte medarbejder. Her bliver personen talt til rette og kan få en advarsel.”RECEPTIONISTER VAGTHUND FOR LUDERE

Skandinavisk direktør for First-hotellerne, Karim Nielsen (billedet), oplyser til Take Off, at portieren på First-hotellet på Vesterbrogade, som var omtalt i B.T. ”selv har taget konsekvensen og indleveret sin opsigelse. Han kunne godt se, at det var en enormt pinlig sag.”Karim Nielsen fortsætter: ”Det er ikke ukendt, at der kan være prostituerede på hotelværelser. Men som jeg tolker drikkepengesystemet har de prostituerede haft en aftale med portieren om, hvis de ikke kom ned efter en halv eller hel time fra værelse sådan og sådan, ”så check lige om alt er i orden.” Portieren har altså været en slags sikkerhed, én der vidste hvor de var. Det er ingen hemmelighed, at hotelbranchen har oplevet ret vilde situationer, for der kan også være en galning på et hotelværelse,” siger Karim Nielsen.Han understreger, at First ikke accepterer betaling under bordet til sine ansatte. ”Vi kan ikke sige til en mandlig gæst, at han ikke må tage en ”gæst” med op, hvis han har betalt for et dobbeltværelse. Men vores ansatte skal ikke medvirke til alfonseri, det er forkasteligt.”Fremover er proceduren, at får en gæst behov for visse serviceydelser, skal hotellet ikke formidle direkte kontakt, men udlevere bladet ”Copenhagen This Week.”

”På de 4-5 bageste sider kan gæsten finde, hvad de søger,” siger Karim Nielsen.HB


Skrevet af