Hullet efter Sterling er næsten lukket

I de to uger siden Sterlings konkurs har to flyselskaber – Norwegian og hollandske Transavia – oplyst, at de åbner base i Københavns Lufthavn. Samtidig har andre selskaber meddelt, at de åbner nye ruter og indsætter mere kapacitet på eksisterende ruter. Dermed er hullet efter Sterling stort set lukket, konstaterer lufthavnen.Inden nytår har Københavns Lufthavn 92 nye, ugentlige afgange – fra sommerprogrammet 2009 forøges det tal med yderligere 67, så det samlede antal nye, ugentlige flyafgange fra Københavns Lufthavn det næste halve år kommer op på 159. Dermed vil der være stort set lige så mange ugentlige afgange som før Sterlings krak.

Enkelte ruter vil dog stadig være uservicerede.”Det har været vigtigt hurtigst muligt at lukke hullet efter Sterling, så vore passagerer fortsat har et bredt udvalg af destinationer. Det er solide, veldrevne selskaber, der ekspanderer, og det er vigtigt for både passagerer og lufthavnen at have tillid til flyselskabernes levedygtighed,” siger lufthavnens adm. direktør, Brian Petersen.

Sterling var næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn med ca. 10 % af trafikken.Norwegian åbner den kommende måned fem nye ruter fra København i tillæg til dets eksisterende rute til Oslo, og selskabet har bebudet flere ruter i løbet af 2009.KLM-ejede Transavia følger trop med ti ruter, inklusiv ruten til Innsbruck, som selskabet tidligere havde oplyst.Udover de to flyselskaber har også Easyjet og SAS meddelt, at de efter nytår åbner en række nye ruter. Easyjet vil forbinde sin største base, London Gatwick, med Københavns Lufthavn, og SAS har reageret med nye ruter til tre sydeuropæiske destinationer og indsættelse af ekstra kapacitet på fire eksisterende ruter.Desuden udvider Cimber Air, Spanair og Air Berlin også med nye frekvenser i den kommende tid.Andre flyselskaber betjener allerede ruter svarende til over 80 % af Sterlings passagerer, i de fleste tilfælde var Sterlings markedsandel på disse ruter et godt stykke under 50 procent, oplyser lufthavnen.Syv flyselskaber har bebudet i alt 159 nye, ugentlige flyafgange fra København de kommende måneder. 92 af afgangene oprettes inden nytår, resten i de første tre måneder af 2009.Sterlings konkurs giver lufthavnen ca. 1 % færre passagerer i år. Men de nye ruter betyder flere ugentlige afgange fra København til Rom, Malaga, Barcelona, Alicante, Nice og Aalborg, mens frekvensen falder til andre destinationer.


Skrevet af