Stort fald i grupperejser hos erhvervsrejsebureauer







Direktørerne for to af Danmarks største erhvervsrejsebureauer, CWT’s Sophie Hulgard og Sys Hansen fra Via Travel, var midt på ugen meget omtalt hos bl.a. Take Off.

Staten ønskede kun ét rejsebureau – mod i dag to, CWT og Via Travel – til at klare de årlige indkøb for ca. en halv milliard kroner. Afgørelsen kom i tirsdags, hvor CWT sikrede sig hele den statslige kontrakt.



Da Take Off i denne uge talte med dem, spurgte vi også til status i deres del af rejsebranchen.



Sys Hansen: ”Vi er 11 % under samme tid sidste år. Dykket kom i november, december og januar, men har i denne måned stabiliseret sig.



Men det er meget svingende. Nogle kunder rejser mindre, andre det samme. Det er meget individuelt, men firmaer, som selv fyrer, sparer på rejserne – ikke mindst grupperejser. De sender ikke grupper med fx 100 deltagere til udlandet for at feste med kolleger i opsagte stillinger. Det segment kommer tidligst tilbage, når de opsagte er stoppet. Samlet set er vi ikke pessimister, men realistiske optimister.”



Og fra Sophie Hulgard lyder det:

”Det er meget stille i øjeblikket, navnlig på gruppesider med konferencer. Men vi har tre store kunder, som slet ikke er berørt, bl.a. SOS International. Lige nu ligger vi på indeks 90 i forhold til samme tid sidste år. Men generelt går det tilbage, en stor kunde er 70 % under samme tid sidste år – her man nærmest fået besked på ikke at rejse. Men de rent danske virksomheder synes mindst berørt. Også generelt sælger vi 15 % af vores billetter på business class, og denne gruppe er uforandret; vi troede, at de ville rejse billigere.”



HB

Skrevet af