Siden sin åbning for 40 år siden er besøgstallet bare vokset i Musikhuset Aarhus. I normale år er der nu op mod million gæster. Her er det fra støttekoncert for Ukraine. I baggrunden til højre anes kunstmuseet Aros. Pressefoto: Anders Hede for Musikhuset Aarhus.

40 år med Nordens største musikhus

Siden åbningen i 1982 har Musikhuset Aarhus haft over 150.000 kunstnere på scenen og 20 millioner publikummer. Musikhuset bruges også til møder, events og konferencer.

Musikhuset Aarhus, der ligger tæt på museer, spillesteder og rådhuset, har i snart 40 år præsenteret verdensklasse koncert- og liveoplevelser.

Men Musikhuset bruges også til møder, events og konferencer. Musikhuset har i alt ti scener, seks sale og 500 rum. De danner ifølge Musikhusets i normale år ramme om over 1.500 arrangementer med cirka én million besøgende.

Den største sal i Musikhuset er Store sal, opbygget som et auditorium med plads til 1.588 gæster.

Ifølge en pressemeddelelse er Musikhuset både Danmarks første musikhus og Nordens største af sin slags. Ligeledes er Musikhuset hjemsted for studerende på Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera og Teaterhuset Filuren.

Verdensnavne på scenen
Musikhuset Aarhus blev indviet i august 1982 som angiveligt det første musikhus i Danmark. Det blev i 2007 udvidet til at kunne rumme et musikkonservatorium, et børneteater og meget andet.

Siden åbningen har Musikhuset haft besøg af internationale stjerner som: Leonard Cohen, The Beach Boys, Tina Turner, Placido Domingo, Liza Minelli, Crosby, Stills & Nash, Ray Charles, Herbie Hancock, Stan Getz, Daniel Barenboim og Bob Dylan.

Jubilæumsår
Musikhuset Aarhus har i år et jubilæumsprogram, der blandt andet byder på verdensstjerner, store danske kunstnere og nye gæsteoplevelser.

På plakaten i jubilæumsåret er blandt andet, i den rækkefølge, de optræder:

Rufus Wainwright, Lisa Nilsson, Carpark North og Danmarks Underholdningsorkester, Mads Langer, Det Kongelige Kapel, Kammerballetten, Annikka Aakjær, Diana Krall, Melody Gardot, Star Wars Filmkoncert, Phlake, Marie Key, Tina Dickow, Marcus Miller og Jimmy Carr.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen støttede også Ukraine-indsamling

Lukkede kulturoplevelser giver færre hotelgæster

Coronakrisen kostede seks millioner koncertgæster

De 19 topscorere i de danske destinationsselskaber

Danske attraktioner mistede 11 millioner besøgende