Trafikken stiger fortsat i Billund

Trafiktallene i Billund fortsætter den positive udvikling fra sidste del af i fjor og januar i år. Der var i februar i år en samlet fremgang for alle grupper af passagerer på ca. 9%.Udenrigsrutetrafikken steg i februar over 16% til tæt på 52.000 passagerer sammenlignet med februar i fjor. Chartertrafikken voksede i samme tidsrum næsten med 49.000 passagerer, eller ca. 13%. Omvendt faldt indenrigstrafikken 28% til ca. 9.900 passagerer. I februar sidste år var der fortsat konkurrence mellem Maersk Air og SAS på Billund og København, hvorfor tilbagegangen betegnes som forventet.Blandt nyhederne på Billunds sommerprogram er, at Sun-Air genoptager ruten til Edinburgh med afgang hver torsdag og hver søndag – og til april åbner Sun-Air mellem Billund og Dublin.
Den 12. april starter Cimber Air flyvninger hver lørdag fra Billund til italienske Perugia.
Lufthavnens største ruteoperatør, Maersk Air, fortsætter med sine billigtilbud på ruterne ud af Billund til Paris, London, Bruxelles, Amsterdam, Frankfurt, München og Stockholm.
Ligeledes øger Maersk sommerbetjeningen mellem Billund og Færøerne fra to til tre ugentlige afgange. Udover mandag og torsdag bliver der fra 5. april en afgang lørdag morgen – og i selve højsæsonen tilføjes afgange onsdage og fredage.
Atlantic Airways har allerede meddelt en udvidelse af afgangene på Billund – Færøerne, således at det færøske selskab kommer op på hele fire ugentlige afgange i højsæsonen fra maj.
Det skal også med, Air Lithuania, der flyver Billund – Palanga/Kaunas fra sommerprogrammets indsætter et større fly på ruten, en ATR 42 med plads til 46 passagerer. Der er daglige afgange – undtagen tirsdage og lørdage.

Skrevet af