CSC, den centrale sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn, havde sidste år en gennemsnitlig ventetid på lige under fire minutter. Foto: Københavns Lufthavn.

Kortere ventetid i Københavns Lufthavn

Lufthavnen satte sidste år passagerrekord med næsten 30,3 millioner rejsende. Den gennemsnitlige ventetid i sikkerhedskontrollen blev under 4 minutter – mod 5 minutter i 2017.

Københavns Lufthavn rundede flere milepæle i 2018.  Antallet af passagerer satte rekord med 30.298.531, hvilket var 1,1 millioner flere end i 2017. Det blev også sidste år til 49 dage med flere end 100.000 rejsende – mod 18 dage med over 100.000 passagerer i 2017.

Klik for stort format. Københavns Lufthavn tog i februar sidste år sin udvidede sikkerhedskontrol i brug – en investering på omkring 250 millioner kroner. Nogle af pengene tjenes ind igen, da passagerer, der kommer hurtigere ind i transithallen, ikke stresser for at nå flyet, og dermed har mere tid til at shoppe i de mange butikker. Foto: Københavns Lufthavn.

Og lufthavnens sikkerhedschef, Johnnie Müller, glæder sig over, at trods travlheden var den gennemsnitlige ventetid i sikkerhedskontrollen sidste år lige under fire minutter, 3,56 minutter, ifølge lufthavnens egne målinger. I 2017 var den gennemsnitlige ventetid under fem minutter.

Det er naturligvis ikke alle lufthavnens daglige passagerer, der er igennem sikkerhedskontrollen; over halvdelen af de rejsende er ankommende eller rejsende der blot skifter fly i Københavns Lufthavn.

På de absolut travleste dage har lufthavnens sikkerhedskontrol over 45.000 passagerer, oplyste Johnnie Müller sidste år til STANDBY.dk ved åbningen af den udvidede centrale sikkerhedskontrol, CSC.

Men i forbindelse med passagertallet for 2018, siger Johnnie Müller: ”Vi har udbygget lufthavnen yderligere, så passagerne kan få en god oplevelse også på de allerstørste rejsedage med op mod 110.000 passagerer. Blandt andet er sikkerhedskontrollen udvidet til dobbelt størrelse, mens medarbejderne har optimeret måden der arbejdes og planlægges på.”

Samlet har den gennemsnitlige ventetid i sikkerhedskontrollen gennem hele 2018 været 3,56 minutter. På årets mest travle dag sidste år, 25. juni med 109.399 passagerer, blev den gennemsnitlige ventetid 6,06 minutter. På de to næste dage på listen over årets mest travle var den gennemsnitlige ventetid i sikkerhedskontrollen 2,33 og 4,04 minutter.

Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, roser medarbejderne i sikkerhedskontrollen. Foto: Københavns Lufthavn.

”En del berettiget kritik”
”For et par år siden var vi udfordret på de største rejsedage og det fik vi en del berettiget kritik for. Vi har både lyttet og handlet, så de kortere ventetider i 2018 er et stærkt resultat både for de rejsende og for flyselskaberne,” siger Johnnie Müller og tilføjer:

“Medarbejderne i sikkerhedskontrollen har taget et stort ansvar med selv at planlægge deres arbejdsdag på en måde der har givet større fleksibilitet og en mere stabil drift.”

”Det er ganske enkelte kanonflot af medarbejderne, at det er lykkedes at forbedre processerne i sikkerhedskontrollen og samtidig få ekstra luft til at give den gode kundeoplevelse til passagererne. Dertil kommer, at vi med den ekstra plads i den centrale sikkerhedskontrol har fået mere lys og luft til gavn for rejsende og ansatte,” siger Johnnie Müller.

Relaterede artikler:

Lufthavnen åbner større sikkerhedskontrol

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Masser af bakterier i lufthavnes sikkerhedskontroller