Eksempler i Københavns Lufthavn på konfiskerede genstande fra passagernes håndbagage.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Glemsomme passagerer måtte sidste år aflevere 25.788 effekter, som de ikke måtte have i deres håndbagage til personalet i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Det fremgår af en opgørelse fra lufthavnen.

Der blev i 2017 beslaglagt 4.572 knive og dolke, herunder foldeknive og køkkenknive, 6.278 sakse – hvis længden er over seks centimeter må den ikke medtages i håndbagagen – 831 våbenefterligninger som legetøj og pyntegenstande, som lufthavnen formulerer det, 4.653 stykker værktøj fra skruetrækkere til boremaskiner, 7.958 stykker farligt gods, hvilket kan være alt fra fyrværkeri til stjernekastere, mens andre 1.496 genstande kommer under kategorien ‘diverse’.

Alle de konfiskerede genstande bliver destrueret.

Også masser af beslaglagte væsker
Passagererne må heller ikke i deres håndbagage medbringe væsker der er på mere end 100 milliliter. Sidste år beslaglagde sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn 7.301 genstande med væsker, der betegnes som told- og afgiftspligtige. Det drejede sig blandt andet om vin, spiritus, øl, breezers og så videre, samt visse typer parfumer og deodoranter. Samlet vejede disse genstande 5,2 tons.

Hertil kom 86,1 tons vand, juice, sodavand, shampoo, tandpasta og andre såkaldte hygiejne-væsker og cremer. Tallet omfatter blandt andet også syltetøj, ketchup og andet flydende med lignende konsistens.

På spørgsmålet om hvad noget af mest bemærkelsesværdige, sikkerhedskontrollen i lufthavnen sidste år inddrog fra passagernes håndbagage, siger lufthavnens sikkerhedschef, Johnnie Müller, til standby.dk:

”Der var ikke noget, der specielt skilte sig ud. Hvad vi er mest optaget af, er ikke mindst tendenser til udvikling af nye våben, hvordan disse kan skjules og så videre. Dette område øver vores personale sig på hver dag som en del af deres vagt.”

I gennemsnit ekspederer sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn hver dag cirka 30.000 passagerer – på travle dage kan tallet komme op på 44.000.

Relaterede artikler:

Lufthavnen åbner større sikkerhedskontrol

Kortere ventetid i CPHs sikkerhedskontrol

Lufthavn gør livet sværere for flaskesamlere

 

x

Læs Også

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.