Easyjet fra CPH til Berlin

Fra maj næste år åbner Easyjet endnu en ny rute ud af København – mens de øvrige har været ”hjem” til England, bliver den nye til den tyske hovedstad to gange om dagen. Det bliver dog til lufthavnen Schönefeld-lufthavnen, længere fra Berlings centrum end Tegel-lufthavnen, som SAS bruger.
Easyjet overvejer også, erfarer Take Off, at åbne mellem CPH og Køln.Easyjet har længe fløjet til London Stansted, og fra december kommer to nye ruter til hhv. Newcastle og Bristol.Ruten til Berlin bliver i konkurrence med SAS, der nu har op til fem flyvninger om dagen efter Cimber Air i sidste måned trak sig ud efter at have fløjet ruten på vegne af SAS og Lufthansa (til gengæld åbner Cimber 12. november sin første jetrute i mange år – fra København til Basel på grænsen mellem Frankrig, Schweiz og Tyskland. Cimber har to Canadair-jetfly med plads til 50 passagerer; de har været udlejet til Lufthansa, men er nu tilbage i Sønderborg. Cimber får op til tre daglige returflyvninger med SAS-codeshare til Basel EuroAirport – ruten har såvel business som økonomiklasse.)NYE TONER FRA CPH
En grund til Easyjets øgede satsning på Københavns Lufthavn er CPH’s ændrede politik, hvor flyselskaberne nu skal betale for de services, de benytter. ”De nye toner fra Københavns Lufthavn gør det muligt for os at tilbyde flere lavprisflyrejser,” siger Ray Webster, adm. direktør for Easyjet.
Sidste år blev Berlin ifølge Tysk Turist Information besøgt af over 63.000 danskere med minimum en overnatning.Sterling satte for nylig tommeskruerne på Københavns Lufthavn og truede med at flytte til en anden lufthavn i regionen, hvis ikke CPH sænkede afgifterne. Også Ryanair, der hidtil har benyttet Sturup ved Malmø, vil se på muligheden for at flyve fra CPH, hvis det bliver gjort billigere for flyselskaberne.

Skrevet af