Jens Mathiesens runde fødselsdag markeres i morgen, torsdag, med reception på Børsen i København. Foto: Dansk Erhverv.

50 år med Jens Mathiesen

Jens Mathiesen, der i ti år har været administrerende direktør for Danmarks største hotelkæde, og også er bestyrelsesformand i Dansk Erhverv, fejrer torsdag sin 50 års fødselsdag med reception.

Der er naturligvis flere – men arbejdsmæssigt glæder i hvert fald to ting Jens Mathiesen, den administrerende direktør for Danmarks største hotelkæde, Scandic, der i morgen, torsdag, runder de 50 år.

Klik for stort format. ”Jeg kan være kynisk til at træffe beslutninger ud for mit firmas mål, men jeg arbejder også humant med stor retfærdighedssans. Man kan stole på mig, mit ord er vigtigere end en skreven kontrakt,” sagde Jens Mathiesen, da han i 2008 blev administrerende direktør  for Scandic, Danmarks største hotelkæde. Fotocollage: Scandic Hotels.

Siden han for over ti år siden tiltrådte, har Jens Mathiesen stået i spidsen for at omforme Scandics image i Danmark som en kæde af såkaldte motorvejshoteller – eller ”rugbrødshoteller,” som de mere negativt er blevet kaldt.

”Jeg tog Scandic på en kulturrejse. Det nyttede ikke at pynte hotellerne, så de så flotte ud, hvis ikke medarbejderne var med. Jeg valgte at møde medarbejderne i øjenhøjde og vise tillid og uddelegere,” sagde Jens Mathiesen sidste år til STANDBY.dk og tilføjede:

”Vi skal ikke være ”kendt” som dem med motorvejshotellerne, men være med på noderne og komme med nye tiltag for at passe på miljøet.”

Scandic har de seneste ti år ikke åbnet deciderede hoteller ved motorvejsnettet, men i stedet sat en ny kurs med at tilbyde mere unikke hoteller – seneste eksempel er Scandic Kødbyen, der åbnede i september sidste år.

Danmarks bedste arbejdsplads
En anden ting, som glæder Jens Mathiesen mere end meget er, at hotelkæden i 2017 vandt prisen som Danmarks bedste arbejdsplads med over 500 medarbejdere.

Firmaerne i undersøgelsen fra konsulent- og analysevirksomheden Great Place to Work betaler godt nok for at komme op på vægtskålen og blive evalueret – men svarene fra en anonym trivselsmåling fra virksomhedens egne medarbejdere afgør placeringen.

Scandic har de seneste år været blandt de bedst placerede virksomheder i sin kategori – og i 2017, hvor førstepladsen kom hjem, svarede hele 91 procent af Scandics medarbejdere, at Scandic er et rigtig godt sted at arbejde.

Scandic har i dag over 2.000 medarbejdere i Danmark – indenfor nogle år er tallet steget med yderligere 700 i forbindelse med kommende hotelåbninger. Mens Scandic i dag har 26 hoteller i Danmark, er der endnu tre på vej i København samt et i Aarhus. Sidste år havde Scandic-hotellerne i Danmark næsten 1,8 millioner sovende eller spisende gæster eller besøgende til møder og konferencer.

Fra shipping til direktørstolen
Jens Mathiesen er en Amager-dreng, født i Tårnby og bor i Dragør med sin hustru – parret har tre voksne børn. Efter en shipping-uddannelse var han 12 måneder hos kamptropperne i Dronningens Livregiment i Vordingborg.

Entreen i rejsebranchen kom i 1991 via Avis Biludlejning i Københavns Lufthavn. Efter en kort periode i lufthavnen blev han sælger hos Avis Danmark og fik her sit første lederjob – som chef for partnerselskabsrelationer, for eksempel rejsebureauer, flyselskaber og kreditkortselskaber.

Jens Mathiesen var salgschef hos Avis fra 1993 til 1999, hvor han blev tilbudt direktørjob i en virksomhed som leverede automater med varme.

”Den pæne version”
Men efter tre år sagde han op og kom i 2003 tilbage til rejsebranchen som salgs- og marketingchef i Remmen Hotels, der i dag er mest kendt som operatør af 5-stjernede Hotel d’Angleterre i København. Det blev nu kun til lidt over syv måneder.

”Jeg var på forretningsrejse, da jeg fik at vide, at Henning Remmen havde fyret nogle medarbejdere i min afdeling – uden at rådføre sig med mig. Derefter sagde jeg op – det er den pæne version,” sagde Jens Mathiesen til STANDBY.dk da han i 2008 blev administrerende direktør for Scandic i Danmark.

Herefter fulgte mere end fire år som salgs- og marketingdirektør hos norske Nordic Choice Hotels i Danmark, inden Jens Mathiesen blev headhuntet til Scandic.

”Scandic er en sovende bjørn, men nu skal den ”vækkes” og vise sit store potentiale,” lød en af målsætningerne fra Jens Mathiesen ved hans start hos Scandic.

I dag siger han til STANDBY.dk: ”Jeg er stolt af mine år i Scandic, herunder med kåringen som Danmarks bedste arbejdsplads. Vi har en god og sund medarbejderkultur, hvor mange bliver længe i systemet.”

Selv har Jens Mathiesen gennem årene fået følere fra nye arbejdsgivere, men glæden ved Scandic er stor. ”Mange får jobtilbud, men jeg sidder her endnu, også på grund af en kæmpe kærlighed til Scandic, hvor jeg trives med den spændende rejse, vi er på.”

Reception på Børsen
Jens Mathiesen har siden 2016 været formand for bestyrelsen i erhvervs- og arbejdsgiverorganisation Dansk Erhverv. Hans runde fødselsdag markeres i morgen, torsdag, med en reception på Børsen i København mellem klokken 15-17.

Relaterede artikler:

Scandic-direktør takkede dronningen for Ridderkors

10 års kulturrevolution forandrede Scandic

Mange fejrede nyt Scandic-hotel