500.000 cruisepassagerer til Stockholm

MSC Musica.

MSC Musica.

I morgen, tirsdag, starter årets krydstogtsæson, når MSC Musica anløber Stockholm. I alt ventes der en halv million krydstogtgæster til den svenske hovedstad i år, hvor de ventes at bruge en halv milliard svenske kroner.

Hvert år besøger omkring 40 rederier med over 80 fartøjer Stockholm. MSC Musica anløber som den første Stadsgården. For hele året ventes 240 fartøjer at bestøge Stockholms Havne inden sæsonen slutter den 13. oktober med Aidamar.

Arbejdet med at udvikle Stockholm til international cruisedestination er et samarbejde mellemn Stockholms Havne og Stockholm Visitors Board.

”Krydsningsturismen bidrager betydeligt til turisterhvervene og har betydning for hele regionen. Antallet af skibe, som ligger over en nat, stiger fortsat, hvilket er positivt, da passagererne bliver længere, oplever mere og bruger flere penge på sightseeing, hoteller, restauranter og shopping”, siger Karin Wanngård, finansrådgiver i Stockholm.

”Årets krydstogtsæson forventes at blive næsten lige så god som rekordåret i fjor. Derimod er vi bekymrede over forslaget om forhøjede statslige afgifter, som kan få store konsekvenser for trafikken”, siger Johan Castwall, adm. direktør for Stockholms Havne.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.