500.000 cruisepassagerer til Stockholm

MSC Musica.

MSC Musica.

I morgen, tirsdag, starter årets krydstogtsæson, når MSC Musica anløber Stockholm. I alt ventes der en halv million krydstogtgæster til den svenske hovedstad i år, hvor de ventes at bruge en halv milliard svenske kroner.

Hvert år besøger omkring 40 rederier med over 80 fartøjer Stockholm. MSC Musica anløber som den første Stadsgården. For hele året ventes 240 fartøjer at bestøge Stockholms Havne inden sæsonen slutter den 13. oktober med Aidamar.

Arbejdet med at udvikle Stockholm til international cruisedestination er et samarbejde mellemn Stockholms Havne og Stockholm Visitors Board.

”Krydsningsturismen bidrager betydeligt til turisterhvervene og har betydning for hele regionen. Antallet af skibe, som ligger over en nat, stiger fortsat, hvilket er positivt, da passagererne bliver længere, oplever mere og bruger flere penge på sightseeing, hoteller, restauranter og shopping”, siger Karin Wanngård, finansrådgiver i Stockholm.

”Årets krydstogtsæson forventes at blive næsten lige så god som rekordåret i fjor. Derimod er vi bekymrede over forslaget om forhøjede statslige afgifter, som kan få store konsekvenser for trafikken”, siger Johan Castwall, adm. direktør for Stockholms Havne.