500 mio. kr. køber luksushotel i København

marriott copenhagen hotelHOTELLER: Bella Centers moderselskab, BC Hospitality Group, har netop fået OK fra Konkurrencestyrelsen til at købe selskabet, som ejer driften og bygningen med Marriott-hotellet i København. BC Hospitality Group skal stå for hoteldriften – det betyder bl.a. ny direktør for Danmarks største 5-stjernede hotel.

”Der vil som sådan ikke ske ændringer for Marriott-hotellet, når BC Hospitality Group overtager bygningen og driften af hotellet i København. Vi ser det som en cadeau fra Marriott-gruppen, at de tillader BC Hospitality Group også at stå for driften af deres hotel i København. Vi forventer at overtage driften senest sidst i februar.”

Det siger adm. direktør for Bella Centers moderselskab, BC Hospitality Group, Allan Agerholm, til standby.dk

Som følge af BC Hospitality Group’s overtagelse af driften af det 401-værelser store hotel ved Københavns Havn, stopper hotellets nuværende direktør, den schweiziske general manager Jörg Meile, der kom til hotellet sidste forår. Jörg Meile er ansat af Marriott Hotels og vil fortsætte i selve Marriott-koncernen.

Dermed skal BC Hospitality Group levere en ny direktør til det københavnske Marriott-hotel, eller en Operations Director, som BC Hospitality Group kalder det. Hotellet er for nylig renoveret for 90 mio. kr.

Det er reelt Bella Centers ejer, Solstra Capital Partners, der køber selskabet med driften og bygningen med Marriott-hotellet i København. TV2 News oplyste for nylig, at prisen for Marriott-selskabets bygning var over 500 mio. kr.

Med Marriott-hotellet har BC Hospitality Group foreløbig tre hoteller i København. Bella Center havde i forvejen hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers samt Danmarks største hotel, Bella Sky Comwell, der tidligere på måneden blev omdøbt til AC Hotel Bella Sky Copenhagen. Varemærket AC by Marriott er en europæisk hotelkæde ejet af Marriott.

Samlet bliver BC Hospitality Group en af de største aktører på hotel-, konference- og messeområdet i Danmark med årlig omsætning på ca. 1 milliard kr og tæller ud over sine tre hoteller også Bella Center, Comwell Conference Center Copenhagen i Bella Center, CIFF (Copenhagen International Fashion fair), Forum Copenhagen og International House. I alt har de tre hoteller 1.579 hotelværelser.

Dermed bliver BC Hospitality Group næststørste hotelaktør i København, kun overgået af Arp-Hansen Hotel Group med foreløbig 3.187 hotelværelser og en markedsandel på over 20 pct. BC Hospitality Group kommer ifølge egne oplysninger op på små 10 pct. af hovedstadens hotelværelser, tredjestørst i er Scandic med 1.330 værelser.

Crowne Plaza har 366 værelser og 21 konferencelokaler, AC Hotel Bella Sky Copenhagen tæller 812 værelser, 3 restauranter og er direkte forbundet med Comwell Conference Center Copenhagen og Bella Center.

BC Hospitality Group har ca. 550 fastansatte, ca. 200 via outsource-partnere samt ca. 1.200 løsarbejdere.