Vrede over besvær i lufthavne får færre til at rejse

Skønsmæssigt har de amerikanske forbrugere de sidste 12 måneder droppet 41 mio. rejser, fordi de ikke gider besværet i landets lufthavne. Det viser en ny undersøgelse fra Travel Industry Association, som bl.a. arrangerer den store amerikanske rejsemesse, Pow Wow, som i denne uge afvikles i Las Vegas.Antallet af ikke gennemførte rejser svarer til et tab på ca. 125 milliarder kr., oplyser TIA. Penge som ellers skulle være brugt på fly, hotel, restaurant, taxa osv.Det er navnlig de, der rejser mest, som er mest utilfredse med de amerikanske lufthavne, viser undersøgelsen.

“Vi er i den underlige situation, at de bedste kunder, er de mest utilfredse,” siger Roger Dow, direktør for TIA. Undersøgelsen er gennemført i midten af maj, hvor over 1.000 rejsende er blevet udspurgt.Resultatet spurgte bl.a., hvilke begreb dækker oplevelsen af rejsen.

“Frustrerende” sagde 40 % af samtlige rejsende, tallet var 48 % for de med over 3 årlige rejser, mens tallet nåede 52 % for rejsende med over 5 årlige rejser.

“Behagelig” mente i samme rækkefølge hhv. 40 %, 37 % og 32 % af de adspurgte rejsende.

Skrevet af