USA mister udenlandske turister

TURISME: Antallet af rejsende fra udlandet til USA faldt i årets første halvdel fire procent sammenlignet med samme periode sidste år. Navnlig fra lande og regioner, som præsident Trump har langet ud efter, har der været nedgang.

Fra alle udenlandske regioner var der i årets første seks måneder nedgang i antal ankomster til USA – eneste undtagelse var naboerne fra Canada.

I første halvdel af i år var der 33,8 millioner ankomster fra udlandet af statsborgere uden opholdstilladelse i USA, men folk, der for eksempel kom til landet som turister eller forretningsfolk.

Tallet svarer til en nedgang på 3,9 procent sammenholdt med første halvdel af 2016. Fraregnes væksten fra Canada, så er det samlede fald af udenlandske ankomster i år til USA 5,7 procent, viser de seneste officielle tal fra National Travel and Tourism Office (NTTO). Det svarer til, at en ud af 20 udenlandske besøgende ikke har besøgt USA i år modsat sidste år, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Navnlig viser de nye tal store fald fra Mellemøsten og Mexico. De har begge fået det glatte lag af præsident Trump – der har for eksempel været forsøg på indrejseforbud fra nogle muslimske lande til USA. Ligeledes har præsident Trump mange gange talt om den mur, han vil have bygget mod de sydlige naboer i Mexico, hvis borgere han ikke altid har talt særlig pænt om.

I årets første halvdel faldt antallet af ankomster fra Mellemøsten til USA med en tredjedel, mens der var tæt på ti procent færre ankomster fra Mexico.

Faldet bør have national prioritet
”De seneste officielle data fra den amerikanske statsadministration om faldet af udenlandske ankomster til USA er meget bekymrende. Ikke kun for os i rejsebranchen, men for alle, der bekymrer sig om økonomien i USA,” siger Roger Dow, øverste chef for U.S. Travel Association, der blandt meget andet arrangerer den enorme årlige amerikanske fagmesse for rejsebranchen, International Pow Wow.

”Turisme er en af USA’s største indtjenere af fremmed valuta, og over 15 millioner amerikanere arbejder indenfor turisme- og rejsebranchen. Disse seneste ankomsttal er en umiskendelig alarmklokke – og at få rettet denne bekymrende nedgang, burde få national prioritet,” siger Roger Dow.

New York City er sammen med Florida og Californien de tre største modtagere af udenlandske turister. Fra NYC & Company, der er den officielle markedsfører af rejser til New York City i ind- og udland, siger koncernchef Fred Dixon: ”De seneste officielle data fra National Travel and Tourism Office understreger de bekymringer, vi luftede tidligere i år om faldet i antallet af internationale ankomster til USA.”

NYC & Company forudser nu, at New York City i år vil have 100.000 færre udenlandske turister sammenlignet med sidste år – det er første gang siden 2009, at byen ser et fald på denne konto.

Skadelige politiske beslutninger
”For at imødegå de skadelige politiske beslutninger fra den nuværende amerikanske regering har vi hos NYC & Company iværksat en række tiltag for at igen få flere udenlandske turister til at besøge os. Vi støtter opfordringen fra U.S. Travel Association om at gøre faldet af udenlandske turister til en national prioritet,” siger Fred Dixon.

Tallene fra NTTO viser også, at vigtige oversøiske markeder som Kina og Indien i de første seks måneder af i år har haft henholdsvis 3,2 procent og 12,9 procent færre ankomster til USA i forhold til samme tid sidste år. Fra Brasilien, det mest folkerige land i Sydamerika, var faldet 15 procent.

Relaterede artikler:

Ruter til over 40 USA-lufthavne fra Europa

Aer Lingus får nye destinationer i USA

Ekstra kontrol af passagerer til USA fra 280 lufthavne