Verdens største krydstogtskib sejlklar

I dag, torsdag, stævner verdens foreløbigt største krydstogtsskib, Mariner of the Seas, ud fra værftet i Finland, og sejler via Norge til sin kommende hjemmehavn, Port Canaveral i Florida.
Den kraftige dame har plads til 3.835 gæster, som kan bruge klatrevæggen, stå på skøjter eller tage en shoppingtur på verdens største flydende butiksstrøg – eller noget helt andet, der er masser af muligheder.Ombord findes bl.a. tilbud om golf, basket- og volleyball, fitnesscenter, et stort spa-område – og Skylight-kapellet øverst i skibet har plads til 60 bryllupsgæster!
Der er ungdomsklub samt ultrahippe områder for teenagers, fx. diskotek, et tilholdssted med tv, café og spil samt privat udendørsdæk, hvor teenagerne kan nyde solen og danse under stjernerne om natten.Skibets udvalg af mad spænder fra det enkleste og hurtigste til det luksuriøse – og fra det klassiske til det mest trendy, fx. en ægte “diner” i amerikansk 1950’er stil.Mariner indgår sammen med fire søsterskib i Voyager-klassen fra Royal Caribbean Cruise Lines.
”Det er mere et flydende feriested end et traditionelt krydstogtsskib. Forandringen i sammensætningen af passagerer har været betydelig de seneste år. Yngre voksne er faktisk i flertal, og der er mange børnefamilier,” siger Magnus Wrahme, leder af RCCL i Norden.Selv om Mariner er det sidste skib i Voyager-klassen, fortsætter Royal Caribbean byggeriet af nye skibe. Det finske værft er allerede i gang med en ny og større klasse: Ultra Voyager bliver 340 meter lang og rager 18 etager op over havet. Overleveringen finder sted i maj 2006.Mariner på 142.000 bruttoregisterton er 311 meter lang, 48 meter bred, har en marchhastighed på 22 knop, ca. 40 km/t., 15 passagerdæk og en besætning på ca. 1.200. Der er 1.557 kahytter, 939 med havudsigt. Gæsterne i suiterne på Grand Ocean View, Royal Family og Owner’s vil døgnet rundt have professionel concierge-service.Royal Caribbean International er et globalt varemærke for krydstogter, og med introduktionen af Mariner og to mere under konstruktion eller på ordre har rederiet 18 skibe. Selskabet tilbyder også krydstogtsrundrejser i Alaska, Canada og Europa.
Se mere på hjemmesiden: royalcaribbean.com/dk/no/se

Skrevet af