Nye gebyrregler presser små flyselskaber

Folketinget og Rigsrevisionen har krævet en ny struktur i gebyrpolitikken for luftfartsbranchen, og det er der nu kommet. Omlægningen går især ud over de mindre flyselskaber, hvorfor det bliver attraktivt for disse at registrere flyene i udenlandske datterselskaber.
Med den nye gebyrpolitik indføres i praksis brugerbetaling, fordi tidsforbruget på de enkelte opgaver bestemmer gebyrets størrelse. Indtil nu har store selskaber som SAS, Maersk Air, Cimber Air og Sterling betalt for meget for at undgå at ruinere de små selskaber.
Adm. direktør for det lille danske flyselskab, Sun-Air, Niels Sundberg, er bekymret: ”Vi er noget foruroliget over, at Luftfartsdirektoratet hæver visse gebyrer med 300 pct. Det er meget dramatisk for os alle og kan tvinge os til at udflage flyflåden til et andet EU-land.”
Økonomichef i Statens Luftfartsvæsen, Keld Ludvigsen, er uforstående over for Sun-Airs kritik og beregninger og mener i stedet, at selskabet med omlægningen af gebyrerne slipper billigere. Han peger desuden på, at de store selskaber i branchen fortsat vil give en slags tilskud til de små, fordi en række af gebyrerne nu er blevet lovbestemte afgifter. Dermed betaler de store flyselskaber ca. 18 mio. kr. til mindre flyvirksomheder.
(Børsen, 21/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.