Færdigvaccinerede udenlandske turister fra 63 lande kan nu igen indrejse i Thailand. Her arkivfoto fra Thailands primære lufthavn, Suvarnabhumi Airport Bangkok, Wikipediafoto: Khaosaming.

7.000 turister til Bangkok på genåbningsdagen

Da Thailand mandag genåbnede for færdigvaccinerede fra 63 lande var der 7.000 ankomster til Bangkoks lufthavn. Thailands hotelværtforening forventer mange ankomster fra Skandinavien.

Færdigvaccinerede fra 63 lande kan nu rejse til Thailand uden at skulle i isolation. Ændringen trådte i kraft i går, mandag den 1. november.

Ifølge det thailandske medie NationThailand.com kom der allerede på førstedagen 7.000 turister fordelt på 110 flyvninger til Thailands største lufthavn, Suvarnabhumi ved Bangkok.

Alle ankommende udlændinge blev screenet i lufthavn, herunder med en temperaturmåling. Var temperaturen over 37,3 grader, blev de ankommende sendt til enten et isolationssted eller i særlige tilfælde til et hospital. Var temperaturen ikke over de 37,3 grader, kunne de ankomne passagerer hente deres bagage og tage til deres overnatningssted.

De thailandske indrejsekrav omfatter blandt andet, at udlændinge for egen regning overnatter den første nat i Thailand på et regeringsgodkendt hotel. Hér får de, også for egen regning, foretaget en PCR-test, er den negativt, kan de rejse rundt i Thailand.

Blandt de øvrige krav fra de thailandske sundhedsmyndigheder, at de rejsende til Thailand inden afgang fra afrejselufthavnen kan fremvise en ny og negativ PCR-test, de skal kunne dokumentere, at de er færdigvaccineret og har en rejseforsikring, der dækker hospitalsophold med mere for mindst 50.000 dollars.

Avisen Bangkok Post skriver, at et stort flertal af thaierne, ifølge en meningsmåling på landsplan, er bekymret over, at genåbningen for udlændinge sker for hurtigt og at det kan udløse en ny smittebølge i landet.

Forudsigelser anslår, at Thailand i årets to sidste måneder vil modtage mellem én og to millioner udenlandske turister fra de 63 lande, hvis borgere nu kan rejse ind i landet, hvis de er færdigvaccineret.

CNN skriver, at inden udbruddet af den kinesiske coronavirus sidste år, fik Thailand omkring 15 procent af sit bruttonationalprodukt fra turisme ligesom turisme giver arbejde til millioner af thaier.

Kun 42 procent af thaierne er foreløbig færdigvaccineret, der registreres omkring 10.000 nysmittede hver dag, skriver CNN.

Hotelforening håber på skandinaviske turister
Til CNN siger Marisa Sukosol Nunbhakdi, direktør for Thai Hotels Association, at genåbningen 1. november er en milesten for at få thailandsk turisme tilbage på sporet.

Hun siger også, at i løbet af coronakrisen har halvdelen af de thailandske hoteller været lukket, og mens der før coronakrisen var 860.000 ansatte på de thailandske hoteller, er der i dag 400.000 færre.

Thailands største leverandør af udenlandske turister er Kina, der stod for 27 procent af de udenlandske turister før coronakrisen. Færdigvaccinerede kinesere må nu igen gerne rejse ind i Thailand, men de skal i længere isolation ved hjemkomsten til Kina, skriver CNN.

”Eftersom mange asiatiske lande stadig kræver, at hjemvendte borgere skal i karantæne, er vores fokusområder blandt udenlandske turister nu rejsende fra Nordamerika og Europa med Skandinavien,” siger direktøren for Thai Hotels Association.

Thai Airways atter direkte til Phuket fra CPH
Fra fredag i denne uge, 5. november, genoptager Thai Airways gennem vintertrafikprogrammet ruterne fra København og Stockholm til Phuket. Der vil være afgang hver fredag. Sidste flyvning er programsat til 25. marts næste år.

Thai Airways har foreløbig to ugentlige afgange fra København til Bangkok. På ruterne fra Stockholm og København vil Thai Airways primært anvende Airbus A350-900 XWB. Indimellem muligvis også Boeing 777.

Under normale rejseår er Thailand næststørste oversøiske destination for danske turister med cirka 150.000 ankomster, kun overgået af USA med mere end det dobbelte antal.

Coronakrisen har også været hård ved den thailandske turistindustri. I 2019 havde landet 39,8 millioner turister. Det tal faldt i 2020 til 6,7 millioner.

Relaterede artikler:

Thailand: Vi genåbner for færdigvaccinerede turister

Thai genoptager flere skandinaviske ruter

USA klar med indrejseregler for færdigvaccinerede