USA genåbner 8. november for færdigvaccinerede turister fra en række lande, blandt andet EU- og Schengen-landene. Arkivpressefoto fra U.S. Customs and Border Protection.

USA klar med indrejseregler for færdigvaccinerede

Præsident Biden har godkendt de amerikanske sundhedsmyndigheders anbefalinger til genåbningen 8. november for blandt andet færdigvaccinerede EU-borgere.

USA vil tillade indrejse fra færdigvaccinerede turister fra blandt andet EU- og Schengen-landene. De skal være vaccineret med en vaccine godkendt USA’s sundhedsmyndigheder, The Centers for Disease Control and Prevention, CDC. Det gælder for eksempel de vacciner, Danmark bruger. Rejsende under 18 år behøver ikke være vaccineret.

I afrejselufthavnen skal passagerer ned til to år medbringe en højest tre dage gammel negativ coronatest, både officielle PCR- og antigen-test anerkendes.

Flyselskaberne skal inden afrejse med USA sikre, at passageren har de korrekte dokumenter, herunder indrejsetilladelsen ESTA og opfylder de amerikanske krav.

US Travel Association skriver på sin hjemmeside blandt andet dette om de gældende indrejsekrav til USA fra 8. november.

De amerikanske myndigheder kræver blandt andet, at flyselskaber, der flyver de færdigvaccinerede til USA, skal sikre, at passagerens navn og fødselsdato er de samme som præsenteres på beviset for færdigvaccinering.

CDC kræver også, at alle flyselskaber, der flyver passagerer til USA, hvis påkrævet skal levere en Contact Tracing Order med passagerens kontaktinformationer, herunder mobiltelefonnummer.

Alle informationerne leveret via US Travel Association kan ses via dette link. Her er der også videre-links til CDC’s uddybende retningslinjer for indrejse til USA.

Har mistet 81 procent af sine udenlandske turister
Officielle tal fra de amerikanske myndigheder og U.S. Travel Association viser, at mens USA i 2019, året før coronakrisen, havde næsten 80 millioner ankomster af udenlandske turister, så faldt det tal sidste år, hvor USA i marts på grund af coronakrisen lukkede for udenlandske turister, til 19,4 millioner, et fald på 76 procent.

Omkring halvdelen af de 79,4 millioner udenlandske ankomster til USA i 2019 kom fra USA’s to nabolande, Canada og USA. De øvrige var fra resten af verden. Dem var der 40,4 millioner af i 2019, men blot 7,6 millioner sidste år, et fald på 81 procent.

Det nordiske marked er blandt de største leverandører i Europa af turister til USA. I 2019 kom der 1,3 millioner besøgende fra Norden, heraf over 300.000 fra Danmark. Det nordiske tal overgås i Europa kun af Storbritannien, Tyskland og Frankrig, der alle har mange flere indbyggere end der er i Norden og Baltikum.

Relaterede artikler:

”Vi har rejsende til USA på genåbningsdagen”

Skandinaviens store USA Travel Show flytter

”Vi har ventet på USA’s genåbning i 18 måneder”