Thailand genåbner 1. november for færdigvaccinerede turister fra blandt andet Danmark. Men der er så mange praktiske forhold der skal være på plads, at mange rejsende sikkert vil foretrække at booke rejsen via et rejsebureau fremfor at tage chancen og booke selv. Arkivpressefoto fra TUI.

Thailand: Vi genåbner for færdigvaccinerede turister

Fra 1. november kan færdigvaccinerede turister fra de nordiske lande rejse på ferie i Thailand næsten uden restriktioner. Men mange detaljer skal være på plads inden afgang til Thailand.

Den kinesiske coronavirus har også været hård ved den thailandske turistindustri. I 2019 havde landet 39,8 millioner turister. Det tal faldt i 2020 til 6,7 millioner.

Men 1. november genåbner Thailand for færdigvaccinerede borgere fra 46 lande, herunder Danmark, Norge og Sverige. Det oplyser det officielle thailandske turistråd, Tourism Authority of Thailand (TAT), fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Det er klogt for både rejsebureauer og rejsende at sætte sig grundigt ind i de thailandske indrejseregler, det kan blandt andet gøres via de thailandske ambassader, for eksempel i København.

Thailand er under normale rejseår næststørste udenlandske destination for danske turister med op mod 150.000 danske ankomster – kun overgået af USA, der har mere end dobbelt så mange danske ankomster.

Hovedtrækkene for indrejse til Thailand fra 1. november er blandt andet, at man skal være borger i ét af de 46 lande på listen og skal kunne bevise, at man er færdigvaccineret (gælder ikke for medrejsende børn fra 12 år og nedefter), sidste stik skal være givet senest to uger før afrejse til Thailand.

Ligeledes skal man møde op i afrejselufthavnen med en højst 72 timer gammel RT-PCR COVID-test og tage – og betale for – en tilsvarende test ved ankomsten til hotellet i Thailand og her vente mindst 24 timer på at få bekræftet, at testen er negativ. Er den anden PCR-test også negativ, kan turisten frit rejse rundt i hele Thailand.

Kræver rejseforsikring
De thailandske turistmyndigheder skriver i pressemeddelelsen, at gæsten den første nat efter ankomsten til Thailand skal bo på et ”SHA Plus hotel” i et mindst et døgn. SHA betyder Safety and Health Administration, altså et hotel der er godkendt af de thailandske sundhedsmyndigheder.

Ved indrejse til Thailand skal man medbringe en kvittering på, at i hvert fald den første nat er på et SHA-godkendt hotel.

Thailand kræver også, at den indrejsende turist har en rejseforsikring der dækker for mindst 50.000 dollars, cirka 320.000 kroner.

Endvidere skal den rejsende, der ankommer til Thailand fra 1. november eller senere, registrere sig på hjemmesiden: tp.consular.go.th

Relaterede artikler:

TUI fremrykker genstart af Thailand

Corona-karantæne på ferien kan blive dyrt

”Vi har rejsende til USA på genåbningsdagen”