Branson advarer mod BA-køb af BMI


Hovedaktionær i Virgin Atlantic, Sir Richard Branson, advarer nu i skarpe vendinger mod ærkerivalen British Airways’ mulige køb af Englands tredjestørste flyselskab, British Midland.

”Både engelske og europæiske konkurrencemyndigheder vil helt sikkert blokere for sådan en fusion, som vil reducere de rejsendes valgmuligheder og føre til, at BA opnår endnu mere fodfæste på Heathrow med langt over 50 % af alle slots i verdens travleste lufthavn” hed det i går i en meddelelse fra Branson.

Engelske medier berettede i går, at Virgin formentlig vil forsøge at hindre BA’s købstilbud på BMI ved at fremsætte et endnu højere tilbud selv. BA menes at vil tilbyde én mia. engelske Pund for selskabet, der er blevet ekstra ombejlet efter godkendelsen af Open Skies aftalen mellem EU og USA.

En BMI-talsmand afviste, endnu en gang, i går at selskabet er til salg: ”Vi er ikke til salg, uanset hvad Virgin render rundt og fortæller” udtalte en talsmand fra flyselskabet til nyhedsbureauet AFX i går.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.