Billigere indenrigsfly fra Heathrow

Heathrow Airport har forhøjet sine miljøafgifter med 7% og samtidig nedsat passagerafgifterne for indenrigsflyvninger med 50%.

Omlægningen træder i kraft med det samme og betyder en rabat for alle indenrigsrejsende i Stiorbritannien fra Heathrom på £15, hvilket ifølge lufthavnen svarer til sammenlagt £40 millioner årligt.

Ifølge lufthavnen gennemføres rabatten for at gøre det mere attraktivt for flyselskaberne at drive indenrigsruterne. Det forventes, at den lavere afgift vil medvirke til at forøge antallet af indenrigsruter fra de nuværende otte til 14 i 2025.

Lufthavnsdirektør John Holland-Kaye: “Alle hjørner i landet bør få glæde af en sådan rutevækst og de reducerede indenrigspriser til fordel for landets førende lufthavn med omfattende international trafik”.

Lufthavnen har gennem længere tid været under pres fra flyselskaberne for at få nedsatte omkostninger til gavn for den nationale flytrafik. Sammenslutningen af britiske flyselskaber har truet med at afbryde sin støtte til udvidelsen af Heathrow, hvis det ikke skete.

Væksten i miljøafgifterne gennemføres angiveligt som led i lufthavnens indsats for at få flyselskaberne til at benytte de mest moderne fly på ruter til og fra Heathrow og ad den vej få reduceret udslip og støjbelastning.

Relaterede artikler:

Alvorlig sikkerhedsbrist i Heathrow

Seks lokale lufthavne skal have ruter til Heathrow

Heathrow lukker for nattrafik