74 krydstogtskibe til 355 mia. kr. på bedding

Den globale krydstogtbranche har bestilt 74 nye skibe til levering fra nu og frem til 2027 til en samlet pris på 51 milliarder dolars – 355 milliarder kroner.

71 af de nye skibe er under bygning på værfter i Europa, selv om der er en tendens til, at flere ordrer er på ved til Asien. Blandt de bestilte skibe er 23 under 100.000 tons i det såkaldte ’ekspedition og luksus’ segment; 45 er skibe mellem 100.000 og 200.000 tons, mens seks er på over 200.000 tons og udgør de såkaldte ’megaskibe’, ifølge MSC CEO Pierfrancesco Vago.

MSC har selv 11 skibe under bygning og Pierfrancesco Vago sagde på Seatrade Cruise Convention i Fort Lauderdale tirsdag: ”Vi har aldrig tidligere set så ’sunde’ ordrebøger som nu og det viser en seriøs forpligtelse til langfristet investering i krydstogtsektoren, hvor hvert brand har et skib på vej”.

Branchen regner med 25,3 millioner passagerer i 2017 og at krydstogterne danner basis for over en million jobs og bidrager med 117 milliarder dollars om året til verdens økonomi.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.