78 nye flyselskaber oprettet i år

LUFTFART: Der er i år på verdensplan åbnet 78 nye flyselskaber – mens 25 af flere årsager er lukket, viser ny opgørelse. Største krak i Europa var britiske Monarch i denne måned.

Der er i år kommet 78 nye flyselskaber verden over, mens 25 er lukket, primært i Europa, viser ny undersøgelse fra hjemmesiden anna.aero, baseret på tal fra den schweiziske database ch-aviation.

De 78 nye flyselskaber, der også kan være virtuelle, er ikke nødvendigvis kommet på vingerne, men er blevet registreret. Det gælder bl.a. SAS nye flyselskab i Irland og easyJets nye selskab i Europa, der er oprettet i Østrig i forbindelse med Storbritanniens kommende udtrædelse af EU.

Det foreløbig største krak blandt europæiske flyselskaber kom denne måned, da 50-år gamle britiske Monarch Airlines gik konkurs, hvilket direkte berørte 860.000 passagerer.

Blandt de andre lukninger af flyselskaber i Europa har i år været det regionale franske flyselskab Fly Kiss, der åbnede sidste år.

Men blandt åbninger af nye flyselskaber i Europa har blandt andet været Armwings i Belgien, FlyValan i Rumænien, JetClass i Østrig, Level i Spanien (langruteselskabet fra blandt andet British Airways moderselskab, IAG), Bulgarian Eagle, Albanian Airlines, SAS Scandinavian Airlines Ireland, Arctic Airways fra Danmark (nyt forsøg fra dansk iværksætter på at oprette flyselskab med trafik til blandt andet Grønland), Hi Fly X fra Irland, Air Hollandia og Pico Airways fra Portugal.

På tabssiden alene i Europa i år, skriver anna.aero, er blandt andet Go! Aviation fra Finland, Monarch Airlines, Fly Kiss fra Frankrig, svenske Höga Kusten Flyg og Fly Marche fra Italien.

Anna.aero skriver, at de fleste åbninger og lukninger af flyselskaber i år er sket i Europa.

I for eksempel Nordamerika – USA og Canada – har der nærmest ikke været ændringer sammenlignet med sidste år. Den største nyskabelse, noteres det, er at WestJet har åbnet lavprisflyselskab i Canada med navnet Swoop…

 

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.

Forbrugerchef skuffet over Icelandair

I forbindelse med 9 timers forsinkelse fra Island til København fik dansk passager ingen information fra flyselskabet om EU-reglerne om kompensation. Men passageren kender reglerne – han er til daglig vicedirektør i Forbrugerrådet.

USA overvejer mindre sikkerhed i små lufthavne

Transportation Security Administration, der står for sikkerhedskontrollen i USA’s lufthavne, overvejer at fjerne screening af passagerer i landets mindste lufthavne.

Spies-gæster i godt humør – trods lang forsinkelse

God plads ombord da 213 Spies-gæster onsdag aften med to døgns forsinkelse fløj med en A380-dobbeltdækker fra København til Cypern.