78 nye flyselskaber oprettet i år

LUFTFART: Der er i år på verdensplan åbnet 78 nye flyselskaber – mens 25 af flere årsager er lukket, viser ny opgørelse. Største krak i Europa var britiske Monarch i denne måned.

Der er i år kommet 78 nye flyselskaber verden over, mens 25 er lukket, primært i Europa, viser ny undersøgelse fra hjemmesiden anna.aero, baseret på tal fra den schweiziske database ch-aviation.

De 78 nye flyselskaber, der også kan være virtuelle, er ikke nødvendigvis kommet på vingerne, men er blevet registreret. Det gælder bl.a. SAS nye flyselskab i Irland og easyJets nye selskab i Europa, der er oprettet i Østrig i forbindelse med Storbritanniens kommende udtrædelse af EU.

Det foreløbig største krak blandt europæiske flyselskaber kom denne måned, da 50-år gamle britiske Monarch Airlines gik konkurs, hvilket direkte berørte 860.000 passagerer.

Blandt de andre lukninger af flyselskaber i Europa har i år været det regionale franske flyselskab Fly Kiss, der åbnede sidste år.

Men blandt åbninger af nye flyselskaber i Europa har blandt andet været Armwings i Belgien, FlyValan i Rumænien, JetClass i Østrig, Level i Spanien (langruteselskabet fra blandt andet British Airways moderselskab, IAG), Bulgarian Eagle, Albanian Airlines, SAS Scandinavian Airlines Ireland, Arctic Airways fra Danmark (nyt forsøg fra dansk iværksætter på at oprette flyselskab med trafik til blandt andet Grønland), Hi Fly X fra Irland, Air Hollandia og Pico Airways fra Portugal.

På tabssiden alene i Europa i år, skriver anna.aero, er blandt andet Go! Aviation fra Finland, Monarch Airlines, Fly Kiss fra Frankrig, svenske Höga Kusten Flyg og Fly Marche fra Italien.

Anna.aero skriver, at de fleste åbninger og lukninger af flyselskaber i år er sket i Europa.

I for eksempel Nordamerika – USA og Canada – har der nærmest ikke været ændringer sammenlignet med sidste år. Den største nyskabelse, noteres det, er at WestJet har åbnet lavprisflyselskab i Canada med navnet Swoop…

 

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.