Tivoli er klar til åbningen på mandag med en lang række nye tiltag. For eksempel vil Tivoli-medarbejdere i tæt med gæsterne være iført Covid-19 visir i Tivoli design. Pressefoto for Tivoli: Bax Lindhard.

8.200 gæster i Tivoli på samme tid fra på mandag

På mandag, 8. juni, genåbner Tivoli forsinket, men sæsonen er forlænget. Og med to mindre undtagelser er alle forlystelserne i brug, også rutsjebanerne, hvor der dog er ekstra god afstand.

”Vi har lagt en begrænsning på os selv, og siger én besøgende per ti kvadratmeter, der er langt mere plads per person end kravet fra myndighederne. Så vi kan være op til 8.200. Og vi har tællere, digitale kø-systemer og overvågning, så pludselig er overvågning blevet et positivt ord.”

Det sagde Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, torsdag til STANDBY.dk i forbindelse med pressemøde forud for at Danmarks største turistattraktion omsider må åbne for sommersæsonen. Det sker på mandag – portene åbnes klokken 11, og sommersæsonen er forlænget til og med 4. oktober.

Tivoli har flere gange sagt, at hver lukket dag har kostet turistmagneten cirka seks millioner kroner. Tivoli skulle oprindeligt have åbnet for sommersæsonen den 2. april. ”Jeg aner ikke, hvad tabet bliver, men vi er en stærk finansiel virksomhed. Men det bliver op ad bakke, da 30 procent af vores gæster er udenlandske turister,” siger Lars Liebst.

Lever op til Sundhedsmyndighedernes krav
Tivoli åbner i en anden version end vanlig med en række hensyn, gæsterne og medarbejderne skal tage til hinanden. Gæsterne vil opleve en række forholdsregler, der lever op til Sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Desuden har Tivoli udviklet en række tiltag, der vil gøre gæsteoplevelsen mere smidig. Alle kan benytte Tivolis App, der kan gøre gæsteoplevelsen nem med billetkøb hjemmefra, bestilling af mad og den virtuelle kø til forlystelserne, skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Forlystelserne afsprittes løbende, og i tilfælde hvor Tivoli-medarbejdere er tæt på gæsterne, for eksempel ved sikkerhedstjek af bøjlerne i rutschebanen, vil de være iført Covid-19 visir i Tivoli design.

Alle forlystelserne kører
Med undtagelse af to forlystelser, Tik TaK og Skærsilden, kører alle Tivolis forlystelser, selv om der for nylig kom nye myndighedskrav til en række forlystelser.

”Vi har i mellemtiden haft en masse gode møder og lagt en masse begrænsninger på os selv lige som kapaciteten på en række forlystelser er blevet sat voldsomt ned,” siger Lars Liebst.

Under selve besøget kan gæsterne via en ny Tivoli App bestille tid til en tur i forlystelserne, så de ikke skal stå i fysisk kø.

Lars Liebst siger: ”Vi har længe forberedt os på at åbne Tivoli og den 178. sæson i en version, der lever op til myndighedernes sikkerhedskrav omkring afstand, forsamlinger og hygiejne. Vi ser frem til at give gæsterne en sikker og smidig Tivoli oplevelse med nye digitale kø-systemer. Nu ser vi frem til gensynet med gæsterne og vi tager fat på genåbningen af Tivoli med omhu og påpasselighed.”

Sommersæson med fornyelser og traditioner
Blandt de mange tilbud i Tivoli denne sommersæson er i overskrifter blandt andet disse: Repremiere på balletten Askepot i Pantomimeteatret, Film under åben himmel med afstand i juli, Mad & Vin Festival, Rasmus Botoft er konferencier i Glassalen til Tivoli Varieté, shows med blandt andet Niels Hausgaard, Anders Blichfeldt, Rune Klan og selvfølgelig masser af andet, herunder fyrværkeri.

Med åbningen på mandag den 8. juni, når Tivoli op på at være åben 196 dage i resten af 2020 i sommersæsonen, Halloween og Jul i Tivoli.

Sommersæsonen er 8. juni til 4. oktober, Halloween i Tivoli åbner få dage efter, 8. oktober, og varer til 1. november, mens Jul i Tivoli bliver 16. november til 3. januar 2021. Første sæson næste år er Vinter i Tivoli fra 31. januar til 23. februar.

Relaterede artikler:  

Dansk turisme skælder ud over 6-dages regel

Vrede over nyt forbud i danske forlystelsesparker

Legoland genåbner med krav om forhånds-booking