Åbningen af Bestival. (Foto: Mike Auerbach | VisitBerlin | PR)

800 branchefolk har stiftet bekendtskab med Berlin

I løbet af en to dages festival skal en lang række ansatte i turistbranchen have et dybere indblik i Berlin således, der forhåbentligt kan komme flere turister og konferencer til den tyske hovedstad.

Da der torsdag i denne uge officielt blev sat gang i Bestival, foregik det i historiske rammer i biografen Kino International, der siden opførslen i 1963 har befundet sig på boulevarden Karl-Marx-Allee i den østlige del af Berlin.

Her blev de fremmødte deltagere budt velkommen af koncernchef Burkhard Kieker fra VisitBerlin og Stephan Schwarz, der er senator for økonomi, energi og offentlige virksomheder i delstatsregeringen for Berlin. Dernæst holdt den amerikanske jazzsangerinde og kunster Jocelyn B. Smith åbningstalen.

I alt har 800 branchefolk meldt sig til festivalen, der foregår over to dage, og har det erklærede formål, at den skal sætte fart på genopretningen i event- og turistbranchen i byen samt tiltrække flere besøgende og konferencer til den tyske hovedstad oven på COVID-19-pandemien.

Kan selv sammensætte programmet
I løbet af de to dage, hvor Bestival finder sted, får deltagerene mulighed for at høre oplæg og være en del af diskussioner om en række emner, ligesom der også vil blive afviklet flere arrangementer, som skal fremvise forskellige sider af Berlin.

”Flere end 800 nationale og internationale branchefolk, der er beskæftiget med oplevelsesøkonomi og konferencer mødes i Berlin til Bestival. Med en unik blanding af foredrag, workshops og liveoptrædener vil vi præsentere dem for vores by og diskutere øjeblikkets trends,” udtaler koncernchef Burkhard Kieker fra VisitBerlin.

De besøgende har selv haft mulighed for at sammensætte et program inden for flere forskellige temaer. De kan blandt andet få et bedre indblik i Berlins byhaver og veganske restauranter, mode og gastronomi, byens subkulturer og fester, gadekunst og museer samt videnskab og erhvervslivet i hovedstaden.

Forskelligt indhold på festivaldagene
På festivalens første dag blev der afviklet debatter og forskellige personer holdt oplæg. Det var blandt andet administrerende direktør Mariette Rissenbeek fra Berlin International Film Festival og professor Wolfgang Georg Arlt, der forsker i turisme. Deltagerne fik ligeledes mulighed for at lytte til musik fra eksempelvis popsangeren Jim Avignon og dj-duoen Bader & Bernhard.

Dagen efter var der arrangeret ture rundt i byen i henhold til de temaer, som deltagerne havde sammensat deres individuelle program ud fra. Hele festivalen slutter af med flere aftenarrangementer, hvor branchefolkene kan mødes under mere uformelle rammer og få sig en snak, der muligvis kan danne grundlag for et fremtidigt samarbejde.

”Det glæder mig, at event- og turismeeksperter fra hele Europa mødes i Berlin for at deltage i dette nyskabende koncept. Byens borgere og besøgende elsker hovedstaden for dens kreativitet, nyskabelser og mangfoldighed. Det er storartet, at alt dette igen kan opleves fysisk,” lyder det fra senator Stephan Schwarz fra delstatsregeringen.


Relaterede artikler:

ITB Berlin bliver rendyrket fagmesse

Coronaen udskyder igen verdens største rejsemesse

De er Tysklands 100 mest populære rejsemål