ITB Berlin er en kæmpemæssig fagmesse for rejsebranchen, hvor nærmest alt og alle inden for destinationer, hoteller, flyselskaber og så videre er på plads. Arkivfoto fra en tidligere ITB: Henrik Baumgarten.

Coronaen udskyder igen verdens største rejsemesse

Den kæmpestore rejse- og fagmesse ITB i Berlin bliver også næste år virtuel på grund af coronakrisen. Det er tredje år i træk, at ITB ikke kan afvikles med fysisk deltagelse.

Selv om der er små tre måneder til den gigantiske årlige rejsemesse i Berlin, ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin) skulle være afviklet 9.-13. marts, har arrangørerne netop aflyst næste års messe. Datoerne for ITB i Berlin i 2023 er lige nu 8.-12. marts.

Under normale rejseår tiltrækker messen, der er delt op i først fagdage for rejsebranchen og siden publikumsdage, omkring 150.000 besøgende. Her mødes under normale forhold rejsebranchen fra hele verden.

I 2019, det seneste år før coronakrisen, hvor ITB kunne afvikles normalt, var der ifølge arrangørerne omkring 10.000 udstillere fra 181 lande og territorier verden over. De havde besøg af 160.000 besøgende, herunder 113.500 fagfolk fra rejsebranchen under fagdagene.

Arrangørerne af ITB, Messe Berlin, skriver torsdag i en pressemeddelelse, at det er udviklingen omkring coronakrisen med navnlig den herskende omikron-variant, der allerede nu har fået dem til at droppe næste års fysiske messe. Det er ikke muligt at planlægge en stor event under de nuværende omstændigheder med dels omikron-varianten samt strikse rejserestriktioner, oplyser arrangørerne.

Må vente til 2023
”Naturligvis har vi undersøgt mulighederne for at udskyde ITB Berlin til næste sommer. Men meldingen fra vores partnere var, at det var bedre at beholde tidspunktet i marts. Dette tidspunkt passer udstillerne fra rejsebranchen bedre, også fordi sommermånederne er højsæson for ferierejser og dermed øget travlhed i rejsebranchen,” siger Martin Ecknig, koncernchef for Messe Berlin, i pressemeddelelsen.

I den samme siger David Ruetz, chef for ITB Berlin: ”Vi beklager, at vi igen må aflyse den fysiske ITB-messe. Vi tager beslutningen om at udskyde næste års messe, fordi rejsebranchen har brug for udmeldinger så hurtigt som muligt. Den nuværende situation omkring pandemien, giver os ikke andre muligheder end at udskyde. Vi vil i stedet næste år tilbyde online-muligheder med blandt andet en Digital Business Day den 17. marts.”

ITB har været afviklet siden 1966. På ITB’s hjemmeside vil der fra januar løbende komme informationer om diverse online-tiltag.

Relaterede artikler:

Herning gør klar til Skandinaviens største rejsemesse

Tyskland gør rejsemesser virtuelle

Coronafrygt aflyser verdens største rejsemesse