SAS vinder konkurrencesag

Den finske stat skal betale 300.000 euro, svarende til ca. 2 mio. kr., i erstatning til SAS-selskabet Blue 1. Det har den højeste forvaltningsdomstol i Finland besluttet efter en sag om favorisering af det finske flyselskab Finnair. Blue 1 har nemlig klaget over, at selskabet ikke på samme vilkår som Finnair fik mulighed for at give et tilbud på de finske statsansattes flyrejser i 2003. Det har Blue 1 nu fået medhold i af den finske domstol. Dermed er sagen dog ikke helt slut, for den finske stat begik samme brøde i 2004, hvilket Blue 1 ligeledes har indgivet klage over,og denne sag er endnu ikke afgjort.
Konkurrencesagen har også været behandlet i EU, og her besluttede man ligesom forvaltningsdomstolen i Finalnd at give Blue 1 medhold. Straffen var her ikke af økonomisk karakter, men blot en reprimande.
(Berlingske Tidende, 24/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.